• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Så firas studenten i Avesta

Publicerad: 2020-05-13, kl 08.28

Sjung om studentens.... Fredag 12 juni är det dags för årets  student. Men i år blir studentfirandet något helt annat. Men säkert lika minnesvärt. Ceremonin och utspringet sker nämligen från Avestavallen. Alla vänner och bekanta kan dessutom följa festen direkt på sociala medier.

Traditionellt studentfirande med massor av folk blandat med studenter utanför skolan
Det här är den traditionella bilden av ett studentfirande. Men i år är inget annat likt. I stället får studenterna fira - bara för sig - på Avestavallen, men med både musik och stipendieutdelning.

Efter godkännande från smittskyddsläkare i Dalarna och dialog med polis och Folkhälsomyndigheten har Karlfeldtgymnasiet beslutat att arrangera en studentdag som i mångt och mycket följer traditionen. Studenterna kommer att finnas utspridda på skolan under förmiddagen med fotografering av varje student. Bilderna sätts sedan ihop till en gruppbild och lunch serveras från köket. En extra festlig lunchlåda utlovas från köket.

Studentceremonin arrangeras därefter på Avestavallen där Karlfeldtgymnasiet fullt ut följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Eleverna kommer nämligen att sitta på utställda stolar i en markerad ruta om 3x3 meter och stipendier kommer att delas ut som vanligt. Hela ceremonin inramas av och med musik. Mycket musik, och kanske ett och annat överraskande inslag.

Allt går att följa på Avesta tidnings hemsida - avestatidning.com - som sänder evenemanget öppet till den som vill delta  men på säkert avstånd. Detta gör det också möjligt för vänner och släkt i andra delar av landet att vara med på studentfirandet.

Sändningen startar 11.45.

Efteråt sker kontrollerat utspring till 1-2 anhöriga per student.

Karlfeldtgymnasiet hälsar alla studenter välkomna till 2020 års studentavslutning!

Annons om En annorlunda student.