Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter.

Så blir konsekvenserna av skärpta allmänna råd i Avesta

Publicerad: 2020-11-13, kl 15.52

Stängda badhus, inställda konserter, inga privata fester i Verket, stängda gym, begränsat besöksantal i biblioteket/ servicecenter, restriktioner på fritidsgårdar samtidigt som uthyrningssbara lokaler och anläggningar stängs för extern verksamhet.  Det är den krassa verkligheten när Dalarna och Avesta nu fått skärpta allmänna råd med anledning av Covid -19.

En svart hand med spretande fingrar
Nu råder stopp för många verksamheten och fritidsysselsättningar på grund av den ökade coronasmittan.

Inom Avesta kommun har en genomgång av vad de nya råden utifrån pandemin, får för konsekvenser för verksamheter, kommunala mötesplatser och aktiviteter granskats. Därmed har en mängd bestämmelser fattats för allt från bad och gym till fritidsgårdar och kulturskola.

De skärpta råden gäller till och med 10 december 2020, men kan förlängas.

Här är konsekvenserna av de skärpta råden listade:

Metropoolen och Horndals badhus

• Stänger för allmänheten
  • Har enbart öppet för föreningsverksamhet med medlemmar födda 2005 eller senare
  • Skolbad fortsätter som vanligt
  • Gymmet på Metropoolen är stängt

Verket

• Har fortsatt öppet för skolans pedagogiska verksamhet
  • Alla arrangemang med publik ställs in
  • Ingen uthyrning för privata tillställningar

Kulturskolan

• Alla konserter/fysiska arrangemang med publik ställs in.
  • All undervisning, i ensemble och kör ställs in.
  • Individuell undervisning bedrivs huvudsakligen digitalt.
  • Elever under 15 år som önskar individuell undervisning på Kulturskolan är välkomna. Medföljande förälder ska stanna utanför Kulturskolans lokaler när undervisningen pågår. Lämning och hämtning av barn sker vid entrén
  • All extern uthyrning av lokalerna på Kulturskolan avbokas.

Avesta bibliotek & Servicecenter

• Två datorer ställs upp där man kan genomföra nödvändiga ärenden. Dessa begränsas till 15 minuter.
  • Vi begränsar antalet besökare i lokalerna.
  • Alla fysiska arrangemang som biblioteket arrangerar ställs in.
  • Vi uppmanar till enbart kortare samt nödvändiga besök, max 15 minuter.
  • Vi uppmanar besökare att använda sig av e-lån, e-post eller ringa i förväg och hämta sina lån vid disken.
  • Vi uppmanar personer över 70 år samt riskgrupper använder tjänsten ”Hemleverans”. Intresseanmälan görs på telefon 0226-64 51 86 mellan klockan 11:00 – 18:00 måndag – fredag, eller till e-post bibliotek@avesta.se
  • Bokade skolbesök fortsätter.
  • Antal besökare och spenderad tid i lokalerna kommer att kontrolleras med hjälp av vakter från måndag 23 november.

Fors bibliotek

• Biblioteket stänger som mötesplats, alla sittplatser plockas bort eller spärras av. Platser för datorerna spärras av.
  • Öppettiden begränsas till torsdagar 15:00 – 18:00.
  • Vi uppmanar till enbart kortare samt nödvändiga besök, max 15 minuter.
  • Vi begränsar antalet besökare till tre personer samtidigt i lokalen.

Horndals bibliotek

• Öppettiden begränsas till måndag och onsdag 15:00 – 18:00.
  • Vi uppmanar till enbart kortare samt nödvändiga besök, max 15 minuter.
  • Vi begränsar antalet besökare till tre personer samtidigt i lokalen.
  • Bokade skolbesök fortsätter.

Fritidsgårdar

• Håller öppet med anpassat antal deltagare
  • Följ restriktionerna på respektive fritidsgård.

Lokaler och anläggningar

• Våra uthyrningsbara lokaler och anläggningar (även utomhus) stängs för extern verksamhet utom för idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • All övrig uthyrning inom perioden avbokas.
  • Allmänhetens åkning i ishallarna ställs in.
  • Vi går ut med rekommendationen om att man ska byta om hemma när man ska träna i våra anläggningar utom-och inomhus.

Fritidsbanken

• Håller öppet med anpassat antal besökare

Omsorgstagarnas fritid

• Öppet-husverksamheten ställs in.