Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter.

Kostenheten inför KliMATlådan

Publicerad: 2019-10-01, kl 09.57

Idag inför Kostenheten KliMATlådan. Det innebär att kommunens medarbetare har möjlighet att köpa mat som blir över i köken inom förskola och skola. För att minska matsvinnet.

Bild på matlåda med mat vid bespisning

Det är så kallat serveringssvinn som kommunens medarbetare från och med 1 oktober har möjlighet att köpa i form av matlådor. Det är alltså mat som blivit "över" och som inte går att ta hand om på annat sätt.

Medarbetaren tar själv med sig en matlåda som hen får fylla med valfritt innehåll och betalar 30 kr per låda via Swish till kommunen.

KliMATlådan deltar just nu i Vinnovas innovationstävling. Tävlingen är en nationell kraftsamling för att visa det engagemang och driv som finns inom offentlig sektor när det kommer till innovation och förmågan att tänka nytt.

Om du tycker att Kostenheten kommit på en briljant idé får du jättegärna rösta på Klimatlådan genom att klicka här.

Röstningen är öppen måndag 30/9 kl. 08:00 till torsdag 3/10 kl. 15:00.