Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30*
    OBS! Fredag 30 april, Valborgsmässoafton, stänger telefonin klockan 15.00.

Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter.

Gå eller cykla till jobbet och skolan

Publicerad: 2020-08-20, kl 11.54

Välj cykeln eller gå till skolan och jobbet!

Det är Region Dalarnas rekommendation till Dalarnas invånare. Även regeringen har uttryck rådet att cykla och gå till och från jobb och skola så mycket det är möjligt. Syftet är givetvis att minska smittrisken av coronaviruset.

två cyklister på en väg
Avestaborna rekommenderas att cykla och gå till skola och jobb om det är möjligt för att minska smittspridning.

Uppmaningen från Regio Dalarna lyder: ”Lokala resor inom Avesta tätort bör styras i möjligaste mån till gång/cykel.” Den här uppmaningen gäller inte bara Avesta utan samtliga kommuner i länet.

En målgrupp är skolelever. När Avestas elever började sitt nya läsår, så rekommenderades också de av bildningsförvaltningen att gå eller cykla till skolan. Endast de elever som har långt till skolan och som är berättigade till skolskjuts ska åka buss.
Från skolans sida lyfter man också möjligheten för elever att samåka med föräldrar eller kompisar.

De här rekommendationerna sker i syfte för att kunna ge plats för de som verkligen behöver åka buss till exempelvis sina jobb och som inte har egen bil, för att minska smittspridningen.