Fortsatt skärpta regler för kommunal verksamhet

Publicerad: 2021-03-19, kl 13.45

De skärpta råden gällande allmänna kommunala verksamheter som bibliotek,  Kulturskolan, badhus och fritidsgårdar, förlängs till att gälla fram till 2 maj.

Pandemilagen, de allmänna råd och restriktioner som gäller och pågående smittspridning, ligger till grund för verksamhetens restriktioner.

gående och cyklister på en parkväg
Kommunens allmänna verksamheter håller fortsatt stängt, men utomhus finns möjlighet för den som vill röra på sig - exempelvis genom att gå och cykla..

Det betyder att följande gäller i Avesta:

Avesta bibliotek

• Biblioteket stänger som mötesplats, enstaka sittplatserfinns tillgängliga.
  • Vi begränsar antalet besökare i lokalerna till 20 besökare och maxtiden för besök är 15 minuter.
  • Två datorer ställs upp där man kan genomföra nödvändiga ärenden. Dessa begränsas till 15 minuter.
  • Alla fysiska arrangemang som biblioteket arrangerar ställs in.
  • Vi uppmanar besökare att använda sig av e-lån, e-post eller ringa i förväg och hämta sina lån vid disken.
  • Personer över 70 år samt riskgrupper kan använda tjänsten ”Hemleverans”. Intresseanmälan görs på telefon 0226-64 51 86 mellan klockan 11:00 – 18:00 måndag – fredag, eller till e-post bibliotek@avesta.se
  • Bokade skolbesök ställs in.

Horndals bibliotek

• Biblioteket stänger som mötesplats, sittplatser plockas bort eller spärras av. Platser för datorerna spärras av.
  • Öppettiden begränsas till måndag, tisdag och onsdag 15:00 – 18:00.
  • Vi uppmanar till enbart kortare samt nödvändiga besök, max 15 minuter.
  • Vi begränsar antalet besökare till tre personer samtidigt i lokalen.

Verket

• Stängt för allmänheten men öppet för bokade barn- och ungdomssgrupper födda 2002 och senare.
  • Öppet för skolans pedagogiska verksamhet.
  • Alla arrangemang med publik ställs in.
  • Ingen uthyrning för privata tillställningar.

Kulturskolan

• Alla konserter/fysiska arrangemang med publik ställs in.
  • Individuell undervisning bedrivs för barn och unga födda 2002 eller senare.
  • Undervisning i ensemble bedrivs för barn och unga födda 2002 eller senare, vissa ändringar av antal kan förekomma.
  • Medföljande förälder ska stanna utanför Kulturskolans lokaler när undervisningen pågår. Lämning och hämtning av barn sker vid entrén.
  • Ingen körsång eller ensemble för vuxna eller ungdomar födda 2001 eller tidigare bedrivs.
  • Ingen extern uthyrning av lokalerna på Kulturskolan.

Metropoolen och Horndals badhus

• Stängt för allmänheten.
  • Har enbart öppet för föreningsverksamhet med medlemmar födda 2002 eller senare. Medföljande förälder ska stanna utanför Badhusets lokaler när träningen pågår. Lämning och hämtning av barn sker vid entrén.
  • Öppet för Skolbad efter gällande restriktioner
  • Öppet för bokad Simskola för barn i mindre grupper.
  • Gymmet på Metropoolen är stängt.

Lokaler och anläggningar

• Våra uthyrningsbara lokaler och anläggningar (inomhus) är stängda för extern verksamhet utom för idrottsträningar för barn och unga födda 2002 eller senare.
  • Våra uthyrningsbara anläggningar utomhus öppnas för samtliga föreningar.
  • Ombyte sker hemma när man ska träna i våra anläggningar utom- och inomhus.

Fritidsgårdar

• Håller öppet med anpassat antal deltagare för barn och unga födda 2002 eller senare.
  • Följ restriktionerna på respektive fritidsgård.

Fritidsbanken

• Håller öppet för bokade besök.

Omsorgstagarnas fritid

• Öppet hus-verksamheten ställs in.