Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30.
    Lunchstängt kl. 12.00–13.00.

Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta
    Besökstider:
    Måndag kl. 09.00–16.30
    Tisdag kl. 11.00–16.30
    Onsdag–torsdag kl. 09.00–16.30
    Fredag kl. 09.00–15.00
    Lördag kl. 10.00–14.00

Försteläraren Eva Lindkvists hållbarhetsengagemang inspirerar

Publicerad 2017-04-20, kl 17.54

Den 10 april medverkade försteläraren Eva Lindkvist, Karlfeldtgymnasiet, i podcasten "Vems agenda?" om Agenda2030. I avsnittet diskuteras hållbarhet, utbildning och optimism.

Eva Lindkvist lyssnade på Paruls Sharmas sommarprat 2016, Eva blev intresserad och bjöd in henne till Avesta kommun och Karlfeldtgymnasiet. På grund av deras likatänkande bestämde de att Eva skulle medverka i podcasten "Vems agenda?".

Alla elever på Karlfeldtsgymnasiets samhällsvetenskapsprogram får en ämnesövergripande grundutbildning i hållbar utveckling. De har även möjlighet att välja programfördjupningskursen Entreprenörskap för hållbarutveckling där de lär sig driva projekt från idé till utförande. En viktig effekt av fördjupningskursen är att eleverna får skifta fokus från de problem som finns med sättet människor lever idag, till att arbeta med lösningar.

- Genom att hjälpa dem att nå målen i sina projekt kan vi skapa en optimism hos dem. När de lämnar oss vet de att det går att skapa förändring, förklarar Eva Lindkvist.

Eva brinner för hållbarhetsfrågan. Hon arbetar för att Karlfeldtgymnasiet - och alla förskolor och grundskolor i Avesta kommun - ska bli certifierade av Skolverket som Hållbar skola.

- Vi har en plikt att göra allt vi kan för att skapa en värld som innebär att våra framtida generationer ska kunna leva ett gott liv.

"Vems agenda?"

CSR Sweden´s podcast om Agenda2030, hållbarhetsmålen, och även kallat de globala målen. Människorättsjuristen Parul Sharma är värd under 17 tillfällen med gäster från alla samhällssektorer. 17 mål och 17 tillfällen. Vad betyder Agendan för gemene man och kvinna? Vi vill skapa förändring, men hur förändringsbenägna är vi? Vad betyder målen och delmålen för det Svenska sammanhanget?

Avsnitt 4 med Eva Lindkvist: