Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30
    Påskstängt: Fredag 2 april till och med måndag 5 april.

Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter.

Avesta kommun inför distansundervisning för årskurserna 8 och 9

Publicerad: 2021-01-08, kl 15.13

Avestas högstadieelever kommer att få sin undervisning på distans under vårterminens första månad. Beslutet har fattats i enlighet med regeringens beslut men också utifrån det höga smittoläget i Avesta. Distansutbildningen gäller enbart årskurserna 8 och 9.

En tecknad bild med en hand som håller en mobiltelefon i vilken det står en lärare.
Avesta kommun inför distansutbildning för kommunens årskurs 8 och 9 från och med 12 januari.

Distansundervisningen innebär att eleverna kommer att få undervisning varannan vecka på skolan och varannan vecka från hemmet, från och med tisdag 12 januari till och med 6 februari. Elever i årskurs 7 kommer fortsatt att få all sin undervisning på respektive skola.

- Alla elever ska alltså gå till skolan måndag 11 januari. Distansundervisning inleds sedan tisdag 12 januari för årskurserna 8 och 9 vid kommunens tre högstadieskolor. Det här beslutet är ett resultat att det - trots åtskilliga åtgärder - varit svårt att undvika trängsel i korridorer, matsalar och på skolskjutsarna, berättar Björn Hansson, förvaltningschef för Bildning.

Grundsärskolan berörs inte av beslutet eftersom särskolan är undantagen regeringens beslut om distansundervisning på högstadiet. Undantag från beslutet kan också beviljas av rektor för elever med särskilda behov av undervisning på plats på respektive skola.

- Innan 6 februari kommer vi sedan att utvärdera de här åtgärderna, utifrån konsekvenserna på undervisningen och hur trängseln och det aktuella smittläget har förbättrats. Därefter tar vi nya beslut om hur undervisningen ska ske fortsättningsvis, säger Björn Hansson.

Elever och föräldrar som vill ta del av informationen inför skolstarten hänvisas till skolans lärplattform ping pong. Bildningsstyrelsens delegationsbeslut och beslutsunderlag återfinns här.