Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

Onsdag kl. 09:00 - 16:30
    Torsdag kl. 09:00 - 16:30
    Fredag kl. 09:00-15:00**

**Fredag 24 januari stängt pga planeringsdag!

Arla Guldko - Semifinal Årets Frukostlyft, Karlfeldgymnasiet

Publicerad: 2020-01-14, kl 11.34

Tio skolor har nu utsetts till semifinalister i Årets Frukostlyft som är ett nytt pris i tävlingen Arla Guldko. Priset går till den skola som har gjort ett riktigt lyft för att elever ska få en bra start på dagen genom frukost. Studier visar att elever som äter frukost presterar bättre. Juryn arbetar nu vidare med att utse tre finalister som går vidare till den stora finalgalan den 4 maj 2020 i Stockholm.

Köket på Karlfeldtgymnasiet/Domarhagsskolan är en av 10 semifinalister i kategorin Årets Frukostlyft.

- Arla genomförde för ett par år sedan ett pilotprojekt tillsammans med Botkyrka kommun i två högstadieskolor. Under tre månader serverades gemensam frukost i skolorna och resultatet blev lugnare stämning i klassrummen och bättre prestationer. Därför införde vi Årets Frukostlyft som en ny tävlingskategori i Arla Guldko. De tio skolor som nu gått vidare till semifinal har alla ett imponerande engagemang för att eleverna ska få de bästa förutsättningar att ta till sig skolundervisningen, säger Maja Nordström, projektledare för Arla Guldko.

Kostenheten, Avesta kommun, önskar hela köket på Karlfeldtgymnasiet stort lycka till vidare i tävlingen!

Vinnarna koras vid den stora finalgalan den 4 maj 2020 i Stockholm.