• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Företagande och kreativitet på årets lokala UF-mässa

Publicerad: 2018-02-12, kl 12.07

Ung Företagsamhets  (UF) lokala mässa i Avesta Galleria gick av stapeln i fredags den 9 februari. För de företagen som var med och tävlade är mässan endast ett av fyra delmoment som de blir bedömda inom. De övriga delarna är företagspresentation som hölls i Bergslagsteatern på förmiddagen samma dag, individuella intervjuer med jury samt företagens delårsrapport.

alla vinnare UF 2017/2018
Alla vinnare UF 2017/2018

Vinnarna blev te-teamet Tea For You UF som består av Isabelle Lövgren, Jonna Avelin, Gustav Slagbrand och Helena Bolin Dybring. Företaget gör sina egna teer från grunden.

På andra plats kom Butterfly UF (Clara Pettersson och Nike Borgs i bild) som säljer budskapsarmband med texten "Du har en plats". Det är till för att stödja de som lider av psykisk ohälsa, och för varje sålt armband går 25 kr till Hjärnfondens satsning på forskning om depression och ångest.

Trea blev Keep It Fresher UF som säljer silikondukar. Silikondukarna är en förbättring av de traditionella engångslösningarna som finns i handeln. De bildar ett lufttätt lock som skyddar mot lukter och håller maten fräsch. 

Årets wildcard gick till CupLight UF som tillverkar doftljus av ekologiskt sojavax med en sprakande träveke av återvunnet material.

Priset Årets monter gick till F3an UF. De är ett företag som tillverkar och säljer trädgårdsdekorationer till företag och privatpersoner. På bild nedan Anton Sjöström, Adam Lundell och André Morelius.

Totalt detta läsår är det 32 registrerade UF-företag på skolan varav 13 företag som var med och tävlade i den lokala tävlingen.

Nästa steg är Dalamästerskapen i Borlänge den 21 mars - Lycka till!