• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Turistbyrå i ny regi

Publicerad: 2017-05-31, kl 12.15

Avesta Turistbyrå är från och med maj månad en del av Visit Dalarna. Efter några snubbelsteg bildades i mars det nya turismbolaget som numera omfattar Dalarnas samtliga 15 kommuner. Det här innebär att Avestas Turistbyrå som i många år varit kommunalt driven, nu gått över till det nya bolaget från och med 2 maj.

Helena Danielsson vid Turistbyrån nya disk

Någon större skillnad kommer emellertid inte besökarna att märka i Avesta. Avestaborna kommer att träffa turistbyråpersonalen som vanligt inne i Biblioteket, och som vanligt kommer personalen kunna svara på besöksnäringsfrågor, sälja biljetter till evenemang och souvenirer.

Ett känt ansikte, Linda Blixt, har slutat på Turistbyrån och arbetar nu några meter bort i kommunens nya Servicecenter. Ett nytt ansikte har tillkommit. Det är Helena Danielsson som är nyanställda på Visit Dalarnas Turistbyrå i Avesta. Förra sommarens vikarie Jonna Eriksson har kommit tillbaka.

Man kommer naturligtvis att fortsätta ha kontakter med våra besöksmål, och sprida information samtidigt som man jobbar starkt med hemsida och sociala medier. Vår turismsamordnare Pia Wallner fortsätter att arbeta med affärsutveckling i vår kommun och alla entreprenörer och besöksmål inom besöksnäringen bjuds in att marknadsföra sig tillsammans med övriga Dalakommuner.

För Avestas företagare inom besöksnäringen innebär den nya organisationen att Södra Dalarna Turism, det turistiska samarbetet mellan Avesta och Hedemora kommuner har upphört, och att man i stället har möjlighet att bli medlem i Dalarnas Besöksnärings Ekonomiska Förening. Ett informationsbrev kommer att gå ut till alla företag som varit partners i Södra Dalarna Turism när alla juridiska detaljer är klara. Du som vill veta lite mer innan dess, eller inte varit partner tidigare, vänligen ring vår affärsutvecklare Pia Wallner tel: 0225 – 341 21, så kommer hon att hålla dig uppdaterad.