• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Sjövik presenterade sig på företagarfrukost

Publicerad: 2017-12-06, kl 13.06

Sjöviks folkhögskolas utbildningsinsatser, linjeval men också konferensmöjligheter, stod i fokus när Tillväxt Avesta bjöd in till årets sista Företagarfrukost.

Anita Eriksson-Leandersson och rektor Thomas Lundgen

I folkhögskolans tillika den lokala bygdegårdsföreningens samlingssal Jubel, möttes de tidiga frukostgästerna inte bara av vackra och jullika vykortsbilder. Hela programmet inramades också av skönsjungande och musicerande musikelever som spred energi och julstämning.

Skolans nye rektor Thomas Lundgren berättade om skolans utbud där han bland annat betonade möjligheterna att skapa specialkurser inte minst riktat till företagarna och deras behov av arbetskraft och kunskap, då det finns statliga pengar att söka. Anita Eriksson-Leandersson berättade i sin tur om arbetet med att i allt högre grad marknadsföra Sjöviks som en konferensanläggning (läs gärna vidare om deras uthyrningsverksamhet på Sjöviks hemsidan).

Tema i övrigt var bostadsbyggande utifrån att kommunen just nu marknadsför sin Markanvisningstävling avseende markområdet Lönngränd i Krylbo. Där hoppas kommunen få intresserade att bygga minst ett 50-tal lägenheter av olika storlekar. Planingenjör Peter Granqvist berättade om hur en liknande tävling går till, där inte markpriset är avgörande – eftersom det är fast – utan att det är intressenternas idéer och kvalitet om hur området ska byggas upp, som blir avgörande för vilket förslag som blir vinnande.

Marknadsföringen för projektet har skett i huvudsak digitalt, vilket betyder att intresset kan mätas. På så vis kan kommunen konstatera att nästan 2 500 unika personer varit inne på hemsidan och läst om tävlingen under en snittid av 3,5 minut.

Fler liknande markanvisningstävlingar är på gång, bland annat för Sågplan i Krylbo liksom Mattsbohöjden intill Sundh Center. Där ser beslutsfattarna gärna att det blir punkthusbebyggelse, men utan att förta den siluett som just Sundh Center har.

Markchef och t f förvaltningschef Ulf Lademyr berättade vidare om andra markområden i Avestas centrala delar som finns till försäljning.

- Några är redan på gång. Flerfamiljshuset på Åsbovägen intill ÖoB, är i det närmaste inflyttningsklart. Samma ägare har för avsikt att bygga på Blinkastigen i Skogsbo. Vidare väntas Swedish House Construktion – som byggt intill polishuset - sätta spaden i jorden på fastigheten Jämtbo vid Corneliusgatan vilken dag som helst, berättade Ulf Lademyr.

Men hans förvaltning kommer att få mer jobb än så. Frukostmötets gäster fick nämligen också beskedet att Biltemas bygglovsansökan enligt deras egen utsago, anländer förvaltningen vecka 51.

Arbetsförmedlingen lät meddela att de arrangerar rekryteringsmässor för i första hand sommaren. Dessa mässor arrangeras i Avesta och i Hedemora för industri, vård och handel under januari månad.

Mötet avslutades med att Tillväxt Avesta tillönskade alla företagare i kommunen en riktigt God jul och ett Gott nytt år.