• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Så högt är Duplantis höjdrekord

Publicerad: 2020-02-12, kl 16.36

Nu är den på plats; stavhoppsställningen som visar Armand Duplantis världsrekordhöjd. På onsdagen monterades den, framför nosen på världens största Dalahäst.

Ställningen där både Armand Duplantis namn och rekordhöjd noteras, men också ribban som ligger på rekordhöjden 6,17 meter från marken.

Dalahästen och den nya skylten med Armand Duplantis namn och värlsrekordet 6,17 meter.

Att Avesta kommun lyfter världsrekordet beror givetvis på att man gärna vill uppmärksamma att Armand Duplantis som har sina rötter i Avesta. Hans med orten, då hans mamma Helena är född och uppvuxen här och hans mormor och morfar Ingrid och Lars Åke Hedberg bor här fortfarande.

- Men vi gör ju också det här han har gjort en fantastisk presentation och det gör honom inte vara till den bäste stavhopparen i världen utan även den största friidrottstjärnan. Sen vill vi gärna uppmärksamma att han ända fram till 2016 tävlade för IK stål som bildades 1959 av hans morfar Lars Åke.

Den nya ställningen som går att läsa för alla förbipasserande trafikanter på riksväg 70 är alltså Avesta kommuns sätt att hylla ”sin son”.

- Direkt efter världsrekordet fick jag ett tips om att vi borde uppmärksamma det, genom att dels gratulera på våra infartsskyltar men också visa upp hur sjukt högt rekordet faktiskt är. säger kommunalrådet Lars Isacsson.

Det var också Lars Isacsson som kontaktade Teknisk Service som snabbt hittade kreativa lösningar för att markera en höjd på 6,17 meter.

- I Avesta jobbar vi snabbt – och tillsammans, och liksom Mondo Duplantis vill vi ständigt höja oss, säger Lars Isacsson.

 • Med skylift lyfte Teknisk service personal skyltarna på plats.

 • Det krävdes måttband för att vara säker på höjden 6,17 meter.