• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Rekryteringsguiden - en digital tjänst för företagare

Publicerad: 2019-07-08, kl 15.15

Rekryteringsguiden är en ny digital tjänst som ska underlätta för småföretagare. I Dalarna är Avesta kommun först med att testa. Tjänsten har Arbetsförmedlingen utvecklat för att underlätta och förenkla matchningen mellan arbetsgivare och arbetssökande.

Skärmklipp på Rekryteringsguiden på avesta.se
Rekryteringsguiden finns under Arbete och näringsliv/ Starta, driva och etablera företag på Avesta kommuns webbplats.

I samarbete med Arbetsförmedlingen kan vi nu genom stadens kanaler erbjuda Avestas företag en digital rekryteringstjänst. 

Sedan några veckor finns tjänsten tillgänglig på Avesta kommuns webbplats under Arbete och näringsliv/ Starta, driva och etablera företag. Många nya arbetstillfällen skapas just hos mindre företag, men samtidigt kan det vara svårt att hinna lägga tid på rekryteringar.  Inom många branscher är det dessutom brist på kompetens.

Rekryteringsguiden lanserades på Arbetsförmedlingens webbplats under hösten 2018. Användandet har ökat organiskt och under januari månad 2019 nyttjades tjänsten av 6 000 användare. I guiden kan man göra geografiska sökningar baserat på yrke och få förslag på vilken rekryteringsmetod som passar bäst.  Förslagen grundar sig på statistik och prognoser som är dagsaktuella för arbetsmarknaden från Arbetsförmedlingen, Statistiska centralbyrån och Tillväxtverket. På så sätt kan företagare bli mer effektiva i sin rekryteringsprocess. Tjänsten väger in kriterier som arbetsmarknadsprognosen, geografisk placering och kunskapskrav och föreslår den lämpligaste rekryteringstjänst som Arbetsförmedlingen kan erbjuda.