• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Östbergs satsar på Avesta

Publicerad: 2018-09-25, kl 08.00

Ventilations-företaget H. Östberg AB – välkänd för sina fläktar – har beslutat att flytta delar av sin produktion från Enköping till Avesta. Målet är större effektivitet och bättre produktionsflöde.

- Det är en mycket glädjande nyhet, säger kommunalrådet Lars Isacsson (S) som hoppas att det innebär nya arbetstillfällen.

Östbergs i Avesta växer, när delar av företagets produktion i Enköping flyttas till Avesta.
Östbergs i Avesta växer, när delar av företagets produktion i Enköping flyttas till Avesta.

För Östbergs innebär det att de stärker sin verksamhet genom att fokusera på de områden där de har sina största styrkor.

- För kundernas del betyder det att vi kan lägga ännu mer kraft på att möta deras behov och att vi genom detta bland annat uppnår smidigare logistik och kraftfullare produktionsutveckling, säger Peter Jakobsson, koncernchef på Östberg Group.

I Enköping har tillverkningen primärt omfattat specialbyggda aggregat för större kommersiella lokaler, medan man i Avesta producerar ventilationsprodukter för bostäder, skolor och mindre offentliga lokaler.

Beslutet att omorganisera företaget är ett strategiskt beslut som ledningen för Östbergs fattat i syfte att fokusera produktion och övriga resurser till anläggningen i Avesta.

Det här betyder att den del av verksamheten som omfattar luftbehandlingsaggregat för större kommersiella lokaler kommer att avvecklas.

- Genom att flytta all produktion till Avesta blir vår Supply Chain – med inköp, logistik och produktion – effektivare. Det är en strategisk satsning från ledningen, och innebär en tajtare organisation och ett bättre produktionsflöde, eftersom allt produceras på samma ställe, meddelar företaget i sitt pressmeddelande på torsdagen.

Hur många nya jobb det här kommer att innebära för Avesta är ännu oklart då förhandlingar ska inledas. I Enköping har 28 personer arbetat i den verksamhet som nu ska flyttas.

Från Avesta kommuns sida välkomnas beskedet från Östbergs.

- Det är mycket glädjande nyheter för Avesta. Det kommer med största sannolikhet innebära nya arbetstillfällen. Det kommer dessutom att stärka Östbergs befintliga anläggning i Avesta och det förstärker bilden av Avesta som en ort för satsningar och etableringar, säger Lars Isacsson, kommunalråd.