• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Nyutexaminerade akademiker utvecklar Avestaföretag

Publicerad: 2017-03-29, kl 12.14

Nu kan Avestas företagare få hjälp att utveckla sina företag med hjälp av nyutexaminerade akademiker. Avesta Vatten har redan tackat ja. ICA förhandlar som bäst med Högskolan Dalarna, om att få hjälp med att utveckla processer.

Thomas Eriksson från ICA i samspråk med projektledare Per Edin

Avesta Vatten har redan sagt ja, och ICA Kvantum i Avesta kan bli den första livsmedelsbutiken som går in i utvecklingsprojektet KTP ihop med Högskolan Dalarna. Ett projekt som syftar till att ge företag möjlighet att utveckla marknader, produkter eller processer med nyutexaminerade akademikers hjälp.

Per Edén, processledare vid Högskolan Dalarnas projekt KTP - Knowledge Transfer Partnerships fanns på plats vid mars månads Företagarfrukost i Avesta. Han passade då på att informera om projektet som ska hjälpa företag att växa.

- Ni får hjälp av en nyutexaminerad akademiker som anställs av högskolan men placeras hos er. Projekten, som kan komma att pågå i upp till två år, får också stöd av en handledare från högskolan och en coach från näringslivet, berättade Per Edén för företagarna.

I Avesta har redan Krylbo Elektra varit något av ett pilotprojekt. Nu planläggs Högskolans samarbete med Avesta Vatten och Avfall.

- Vi avser framför allt att försöka kartlägga och förbättra våra processer, berättar VD Erik Nordén. I nästa steg handlar det om att få hjälp med att implementera it-stöd.

Efter dragningen för företagarna på frukostmötet anmälde sig också Thomas Eriksson från ICA Kvantum som intressent till att utveckla sitt företag med högskolans hjälp.

 - När Per Edén presenterade vad projektet KTP var, blev jag intresserad. Intresset fångades framförallt i frågor rörande olika processer. Jag är utbildad inom LEAN och har tidigare erfarenheter av att jobba med LEAN i ICA-butik. Här ser jag likheter, och tror att det går att göra någonting spännande och utvecklande i min ICA-butik.

ICA:s vardag består av olika processer, bland annat hur företaget på ett kostnadseffektivt sätt kan få varorna från punkt A till punkt B, det vill säga från varumottagning till kund.

- Det skulle också vara roligt och spännande att få jobba tillsammans med Högskolan Dalarna. Möjligheten att få jobba nära en utexaminerad student inom området är unikt inom dagligvarubranschen. Därför hoppas jag på ett utvecklande samarbete där båda parter ser en vinning till respektive verksamhet. ICA Kvantum Avesta vill vara med och skriva historia!

Men de här projekten behöver inte bara betyda utveckling för företagen. Ofta har företagen också fått en ny medarbetare.

- I många fall har man trivts så bra med varandra att akademikerna stannat kvar och fått en anställning. Om inte annat har den personen fått en bra start och står bättre rustad för andra jobb efter projektet, säger Per Edén som gärna tar emot fler företagsansökningar.

Är även du intresserad kan du anmäla ditt intresse på :

www.du.se/ktp eller kontakta Per Edén, 070-369 85 50, ped@du.se