• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Nya höjder för Duplantis

Publicerad: 2020-02-17, kl 16.40

Så gjorde han det igen.... Förutom att Armand "Mondo" Duplantis satte nytt rekord igen, nu med 6,18 m, står det nu också klart att han blir en av Avestas Walk of fame. I sommar avtäcker han sin egen platta.

Två män i en skylift byter ut en 7a mot en 8a på en skylt
Några dagar tog det bara för Avestas skylt och stavhoppsställning att måsta justeras när Armand Duplantis tog nytt världsrekord - igen!

Det gick alltså bara någon dag efter att Avesta kommun med Teknisk service i spetsen, monterat en stavhopps-ställning intill världens största Dalahäst, med världsrekordnoteringen 6,17, innan det var dags för en justering.

Det här fick Teknisk service i samarbete med Avesta Text och Dekor erfara. På måndagen fick de förnya skylten genom att ta bort 7:an och sätta dit en 8.a i stället. Till 6.18 m.

För att nu säkerställa sig för eventuellt kommande rekord har Teknisk service försett sig med fler siffror i den händelse "Mondo" gör det igen. Det skulle betyda att traktorer med skyliftar återigen får köra fram för att byta ut siffrorna på skylten. Men det är ingenting som oroar kommunalrådet ekonomiskt.

- Det här handlar kanske om max 10 000 kronor som är väl använda pengar då vi får uppmärksamhet som är betydligt mer värt än så, säger Lars Isacsson.

Från kommunledningen beklagas dock vare sig rekordnoteringen eller merjobbet.

- Det uppmärksammar ju också Avesta, säger kommunalrådet Lars Isacsson som nu också avslöjar att Armand Mondo Duplantis får 2020 års platta på Avestas Lilla torget.

Därmed blir han den i särklass yngsta som får en platta i Avesta.

- Vi kommer att fatta det definitiva beslutet kommande möte med kommunstyrelsens arbetsutskott, berättar Lars Isacsson.

Avtäckningen av plattan sker i sommar. Lars Isacsson har varit i kontakt med familjen, däribland mamma Helena som är född och uppvuxen i Avesta, och som gett klartecken på att de kan komma till Avesta i sommar för att avtäcka plattan.

När det eventet sker fastställs senare.