• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Många nya kontakter knöts i Almedalen

Publicerad: 2017-07-17, kl 10.00

Många nyfikna gäster, flera konkreta möten och intressanta diskussioner. Det är facit efter Avesta kommuns deltagande i årets Almedalsvecka.

Många förbipasserande stannade och pratade med Avestas representanter.

Det här var andra året som Avesta deltog i Region Dalarnas treårsprojekt Almedalarna. Men förutom att Avestas politiker och tjänstemän tog del av Almedalarnas utbud, och tog del av och inspirerades av de totalt över 4000 seminarierna under veckan, så passade Avesta kommun också på att arrangera egna konkreta affärsmöten och presentationer.

I den trädgård som kommunen hade tillgång till bjöds exempelvis intresserade byggföretag in, för att ta del av de markanvisningstävlingar i Avesta och Krylbo som ska lanseras med start i september i år. Det handlar om bostadsområdena Lönngränd, Mattsbohöjden och Sågplan, som presenterades med både skisser, bilder och ett utförligare, skriftlig presentation.

Flera byggföretag visade intresse och tog del av planerna på plats. Flera av dem har kommunen även efteråt haft ytterligare kontakter med.

Men i trädgården passade Avesta också på att göra egna affärsmöten, presentera årets Avestasamtalen  (nationella konferens kring basindustrin, i år med fokus på digitalisering), samt göra reklam för sina besöksmål Avesta Art och Visentparken. I det sistnämnda fallet fick besökarna också en regelrätt och bokstavlig smakbit.

Under dagarna i Visby passade också Avestas representanter på att dela ut material om besöksmålen och information om Avesta rent allmänt.

- Över huvud taget har Avestas deltagare på Almedalsveckan haft möjlighet att kompetensutveckla, omvärldsbevaka och nätverka men också marknadsföra Avesta kommun som en fantastisk plats att bo, verka och arbeta i, säger Anders Friberg.