• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.
  Påskstängt: Fredag 2 april till och med måndag 5 april.

  Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Krylbohus AB utsedda till  Årets Fastighetsprofil

Publicerad: 2020-11-24, kl 10.32

Bostadsföretaget Krylbohus AB är Årets fastighetsprofil år 2020 i Sverige. Det har branschorganisationen Fastighetsägarna Sverige bestämt.

Krylbohus VD tar emot blommor av Lars Isacsson vid Mossparken
Lars Isacsson t h hyllade - på behörigt avstånd - med blommor Krylbohus och dess VD Anders Fredriksson till utmärklsen Årets Fastighetsprofil

- Det var helt otippat. Det är ju så många andra bolag som gjort så mycket och bra. Jag tror dessutom att det är första gången som ett bostadsbolag i Dalarna har fått den här utmärkelsen, säger VD Anders Fredriksson stolt.

Men han sticker inte under stol med att Krylbohus faktiskt har genomfört en hel del så kallade hårda förändringar senaste året.

- Vi har infört ett helt nytt passagesystem som hindrar obehöriga att ta sig in i fastigheterna. Och vi har jobbat en hel del med eftersattheten i Krylbo. Teorin ”broken windows” som kan locka till ytterligare förstörelse samt klotter, har vi åtgärdat så fort som möjligt.

Andra åtgärder syns med blotta ögat. Flera av Krylbohus bestånd har fått sina tak och fönster utbytta och vid Ponsbachsväg håller flera hus på att få burspråken renoverade. Ambitionen är också att åtgärda balkonger med nya räcken och färg, berättar Anders Fredriksson som beklagar att företaget inte kan göra allt på en gång.

- Vårt mål är att fylla alla lägenheter med nöjda hyresgäster. Vi vill fortsätta vårt arbete med att återskapa en god miljö och funktionella lägenheter. Inte lyxrenovera men renovera badrum och ytskiktet i första hand. Men det här är vårt mål, att kunna erbjuda hela och väl fungerande lägenheter till en rimlig hyra.

Det är emellertid inte länge sedan bilden av Krylbo spreds som synnerligen mörk och dyster. Det är också något som branschorganisationen Fastighetsägarna noterat i sin motivering till utmärkelsen Årets fastighetsprofil; ”Slum. Slarv. Kriminalitet. Missbruk. Kaos ”.

”Detta var bilden av det bestånd Krylbohus förvärvade”, skriver Fastighetsägarna men de fortsätter: ”Med ett målmedvetet arbete, omfattande renoveringar och långsiktighet i fastighetsägandet med hyresgästernas bästa för ögonen, har Krylbohus vänt ett ökänt område till ett bestånd där hyresgästerna trivs och känner trygghet i boendet.”

- Fantastiskt roligt och ett kvitto på att det vi gjort är rätt, säger Anders Fredriksson som nu ser fram emot nya projekt inte minst i samverkan med polis och kommunen.

Just samarbete med närsamhället var också något som kommunalrådet Lars Isacsson lyfte som extra positivt, när han häromdagen överlämnade blommor och ett grattis till VD Anders Fredriksson.

- Alla kan bidra. Ju fler aktörer som samverkar ju mer värde ger det. Vi från kommunen har bland annat gjort om Mossparken, tagit bort en massa träd, öppnat upp och rensat upp i området från skräp. Dessutom har den gamla gång- och cykelvägen vid området fått återuppstå i enlighet med den gällande detaljplan.

Ett annat samverkansprojekt är polisens Trygga Krylbo där det skapas nya nätverk med bland annat med ortens mammor. Dessutom samarbetar Krylbohus själva med lokala föreningslivet.

 - I stället för att skicka ut hyresavierna med posten har vi ett samarbete med Krylbo IF vars ungdomar springer runt och lägger avierna i brevinkasten. Förutom att vi är klubbens huvudsponsor, så får de därmed lite extra pengar till sin verksamhet, berättar Anders Fredriksson.

 • Flera av Krylbohus bestånd har fått sina tak och fönster utbytta och vid Ponsbachsväg håller flera hus på att få burspråken renoverade.