• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Koppardalen i fokus på Företagarfrukost

Publicerad: 2017-03-24, kl 16.57

Koppardalen stod i fokus när Tillväxt Avesta bjöd in till mars månads Företagarfrukost.

Ett drygt 60-tal deltagare samlades till nyöppnade Restaurang Koppardalen, som Jan Stoltz nyligen öppnat.

Krögaren Jan Stoltz framför frukostbordet

-  Att jag har startat restaurang här beror delvis på att man har sagt att man kommer att börja bygga om på lasarettet. Där driver jag också restaurang. När jag samtidigt fick en förfrågan om att arrangera en större middag, kom jag att tänka på den här lokalen. Jag har ju också – av rena tillfälligheter faktiskt – drivit flera andra restauranger i stan. Så varför inte prova här också, sa Jan Stolz och såg sig om i matsalen där trappan till övervåningen försvunnit men därmed givit plats åt fler rum som också går att skärma av.

Borta är också en stora ljuskronan i taket .Den har advokatfirman Zedendahls paxat för. I december flyttade de in i samma byggnad i Koppardalen men på våningen ovanpå där närmsta grannen är E & F Ekonomikonsult.

- Här har vi fått nya, stora och funktionella lokaler, berättade advokaterna Emma Roswall och Sabina Fernandez.

Ett tredje företag som presenterades på frukostmötet var JPC som också de har sin hemvist i Koppardalen, men i en annan fastighet än de tidigare. JPC ägnar sig åt att ta fram produkter av så kallat kolfiber.

- Det är ett extremt lätt men också starkt material. Vi gör detaljer till såväl bilindustrin – till Königsegg och Volvo – men också till båtar och flygplan och helikoptrar, berättade Thomas Jonsson som startade företaget som en enskild firma 2000 utifrån sitt intresse för bilar och racing.

Idag är Hans Nikander - som arbetat med kolfiber för ortopediska och tekniska proteser, delägare sedan 2013. Företaget har nio anställda och omsätter 10 miljoner. Cirka tio procent går på export. En marknad de bägge gärna vill växa i.

- Men vi är redan idag trångbodda. Större lokaler skulle vara bra, konstaterade ägarna.

Koppardalen ägs idag av Gamla Byns dotterbolag Industristaden. En stor del av lokaliteterna i området är uthyrda. Men trycket på lokaler är stort. Inte bara i Koppardalen. Det visar statistiken från webbsidan Objektvision.se där privata fastighetsägare i Avesta kan annonsera ut sina lokaler kostnadsfritt genom kommunens abonnemang.

Avslutningsvis fick också Per Edin från Högskolan Dalarna berätta om ett projekt där nyutexaminerade akademiker kan knytas till företag som är intresserad av utveckling, och få en större del av lönen betald av projektet. Avesta Vatten och Avfall AB har redan anmält sitt intresse för att kartlägga och förbättra processen, och direkt efter mötet fick Per en intresseförfrågan från ICA Kvantum.

Kommunalrådet Lars Isacsson berättade i sitt ordinarie inlägg om handeln och dess betydelse för Avesta, utifrån en undersökning som visar att Avesta är fortsatt en stark handelsstad, men en omsättning på 1,3 miljarder 2015. Mer om handeln i Avesta går att läsa i artikeln om Fortsatt stark handel i Avesta.