• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Kameror permanentas i Krylbo - välkomnas av inrikesministern

Publicerad: 2020-02-19, kl 18.16

Det blir fortsatt kameraövervakning i Krylbo. Polisen har beslutat att permanenta kameraövervakningen i samhället. Det rapporterade kommunpolisen Thomas Nordström när inrikesminister Mikael Damberg gästade Krylbo på onsdagen.

inrikesministern promenerar i Krylbo med bl a kommunalrådet Lars Isacsson och Jan Hedman på Teknisk service
Inrikesminister Mikael Damberg fick promenera genom samhället med bland andra kommunalrådet Lars Isacsson och Jan Hedman från Teknisk service.

Under en dryg timme fick Mikael Damberg en sammanställning av hur framför allt polisen, kommunen och fastighetsägaren samverkar för att göra skillnad. Där har kamerorna haft stor betydelse.

- Jag tror på kameror. De inger både trygghet för de som bor i området men hjälper också polisen att utreda brott, sa Mikael Damberg efter en promenad genom samhället.

Mötet inleddes i Åvestadalskolans aula. En skola som är mitt inne i en omfattande miljon-ombyggnation där inga klassrum längre är sig lika. Men det ska bli bättre. Precis som livet i Krylbo.

Kommunalrådet Lars Isacsson inledde mötet med att ge en tillbakablick på hur Krylbo utmålats som samhället som Gud glömde, men hur man med förmenade krafter nu försöker skapa en framtidstro. Och redan nu märks skillnad. Det är lugnare och brotten färre.

På plats fanns Susanne Lindström, polis och projektledare för Trygga Krylbo och kommunpolisen Thomas Nordström som berättade för ministern hur de tänker sig det förebyggande arbetet i Krylbo och vilka mål man har. (läs också artikeln: Så ska polisen Trygga Krylbo). På plats fanns också representanter från skolan som berättade om livet i skolans värld, innan samtliga gick ut på en promenad i Krylbo; från skolan, via allvädersbanorna, förbi Krylbohus fastighetsbestånd, där VD Anders Fredriksson berättade om att flera hus nu genomgår upprustning av både tak och fönster. Promenaden fortsatte vidare förbi parkområdet vid Ponsbachs väg där odlingslotter ställts iordning och där också bärbuskar får växa. Promenaden avslutades i Mossparken där några av kamerorna satts upp – och blir kvar.

- Men i ett samhälle som Krylbo, är fastighetsägarna viktiga och faktiskt nyckeln till framgång. Därför är det kul att se att man här både vågar och vill, sa Mikael Damberg som i övrigt uttryckte sin förvåning att utvecklingen i Krylbo gått fort.

- Lars Isacsson har ju flera gånger berättat för mig om Krylbo och hur samhället är inne i en spännande förvandling. Därför var det kul att få komma hit. Men lite förvånad är jag över att det blev så tidigt och att man redan kommit en bra bit på väg.

Han uttryckte glädje över att redan kunna se så många goda exempel, och där det framgår att investeringar och närvaro gör skillnad.

- Klart att Krylboborna vill ha lugn och ro. Och kriminalitet och bus är inte större än samhällets samlade förmåga!

 • Krylbohus VD berättade om de pågående upprustningen av Krylbohus för inrikesminister Mikael Damberg på promenaden genom samhället.