• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Hjälp Nyföretagarcentrum att stötta nyföretagare

Publicerad: 2021-03-12, kl 11.39

Säkert kommer du ihåg känslan i början? Viljan att starta företag, men hur? Efter pandemin kommer de vilande affärsidéerna som legat i byrålådorna under pandemin att återigen plockas fram. Många kommer säkert att vilja dra igång sina planer och idéer! Men hur gör de? Jo, de kontaktar Nyföretagarcentrum.

en bild från Nyföretagarcentrums webbsida med logotype oich en bild på två personer som pratar
Avesta Nyföretagarcentrum behöver ekonomisk hjälp för att hjälpa fram nya företag

Avesta Nyföretagarcentrum, med platsansvarig rådgivare Madelene Lagerkvist, bidrar med kostnadsfri rådgivning under sekretess. Henne når man genom telefon eller www.nyforetagarcentrum.se/avesta. Där det går att boka tid. MEN… antalet rådgivningstimmar är begränsat. Antalet bygger på att en stor grupp företagare/samarbetspartners varje år bidrar ekonomiskt till de eftertraktade rådgivningstimmarna. Nu behöver de bli fler. Och där kan du som företagare hjälpa till!

Så här i början av 2021 finns bara finansiering fram till augusti. Då är också Avesta kommuns bidrag inräknat (enligt Jobs & Society som driver verksamheten, godkänns bara 49 procent offentlig medfinansiering)

Avesta Nyföretagarcentrum ska vara buret av näringslivet och de nystartade företagen ska kunna dra nytta av de nätverk och kontakter som de får del av genom bl.a. nuvarande samarbetspartners. Varje år startas cirka 50 företag i Avesta genom den här kostnadsfria rådgivningen. Att notera är att i stort sett samtliga enskilda näringsverksamheter samt handelsbolag som startas totalt i kommunen passerar Nyföretagarcentrum för rådgivning. Nyföretagaren har sedan möjlighet att komma tillbaka för ytterligare vägledning och stöttning inom en 2-3 årsperiod. Statistik visar att dessa företag är mycket livskraftiga.

Nu behöver vi bli fler samarbetspartners så att den ekonomiska plattformen för fortsatt verksamhet finns kvar! Med nuvarande kassa tar rådgivningstimmarna slut i sommar.

Jamen är det inte väldigt dyrt, tänker du, och vilket ansvar tar jag på mig?

Kanske har du möjlighet att bidra med värdet av några rådgivningstimmar per år. Är du ett större företag så kanske du kan bidra med några fler. Entreprenörer och nya företagare är viktiga i vårt samhälle! Du väljer själv om du vill vara med ett eller flera år.

Vill du vara med och bidra till ett starkare och bredare näringsliv i Avesta?

Kontakta Madde Lagerkvist på tel 0226-58000 eller mejla henne på avesta@avestaforetagarscentrum.se så berättar hon gärna hur du går tillväga för att bidra.
Tillsammans gör vi Avesta starkare!