• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Forskare från hela världen besökte Avesta

Publicerad: 2017-09-25, kl 16.02

Avesta stod värd under en dag när doktorandsommarskolan NSCAS (Nordic Summer Colloquium on Advanced Steel) gjorde ett besök i staden.

Stålbranschen är och har varit en viktig motor för Avesta och regionens utveckling. NSCAS är ett projekt via Triple Steelix som bjuder in forskare inom metall- & stålindustrin att besöka olika delar av Sverige och dess industrier. Sommarskolan är en satsning på innovation och utveckling inom stålindustrin och tanken med besöket är att nätverka och långsiktigt skapa innovation och nytänkande inom den svenska stålindustrin.

Unga forskarna i Gamla Byn

Forskarstudenterna besökte Avesta kommun i början på september. Avestabesöket bestod av en verksguidning på Outokumpu på förmiddagen och fortsatte med några av Avestas populära besöksmål Avesta Art och Myntmuséet på eftermiddagen.

-          Det är ett fint tillfälle att få visa Avesta för de här unga, nytänkande forskarna och förhoppningsvis knyts kontakter och nätverkande vid denna typ av besök.

Det är en stor möjlighet för kommunen att få visa upp dels industrierna,  men även den natursköna miljön runtomkring.

Tack för besöket – vi hoppas på återbesök 2018!

 Läs om besökarnas egna upplevelser av Avesta.

Via Triple Steelix kan företag få stöd och hjälp i för branschen gemensamma viktiga utvecklingsfrågor; material, kompetens, marknadsföring med mera.

Mer om sommarskolan NSCAS tvåveckorsprogram samt se videoklipp.