• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.
  Påskstängt: Fredag 2 april till och med måndag 5 april.

  Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

December månads Företagarfrukost

Publicerad: 2020-12-10, kl 12.44

Godmorgon denna decemberdag år 2020 som vi länge kommer att minnas som året då inget var sig likt.

En dataskärm och en kaffekopp
Det är dags för december månadfs företagarfrukost som kan avnjutas med en kopp kaffe.

Mörkret hänger utanför fönstret och bara julstjärnorna och ljusstakarna i fönstren lyser upp. Extra grått och eländigt känns det med pandemin som håller oss alla i ett benhårt grepp, så till den grad att vi kanske inte ens får fira jul tillsammans som vi brukar.

Då är det väl bra att bjudas på en ny Företagarfrukost...

Skämt åsido, men du hälsas härmed välkommen till årets sista Företagarfrukost med Tillväxt Avesta och - som vi nu börjar vänja oss - är den digital.

Vi börjar som vanligt med att ge ordet till vårt kommunalråd Lars Isacsson.

Vi tackar Lars för det och önskar honom en God Jul och ett Gott Nytt År.

Just nu pågår projektet KROK - ett länsomfattande projekt som står för Kompetens, Rådgivning, Omställning och Koordinering. I Avesta är det tre personer, däribland Stina och Kerstin på Tillväxt Avesta, som i ett första steg har inlett arbetet med att kartlägga företagens behov. Syftet är att ge företagen i Dalarna stöd i att möta konsekvenserna av Covid-19, men även att stärka företagen framöver. 

Du som företagare är givetvis välkommen att höra av dig till oss direkt om du har frågor eller funderingar angående ditt företag och vilka stöd du kan få.

Du kan också vända dig till Nationella företagsakuten som drivs på uppdrag av Region Jönköping. Här följer ett filmat inslag där Kristina Athlei, regional utvecklingsdirektör, berättar om vilka de är och vad de kan göra för dig som företagare.

Men allt är inte bara elände. Det finns företag som går bra, och i Avesta har vi ett fantastiskt bevis på vad vi kan göra tillsammans. Det handlar om Avestabudet med devisen "Jul på rull" som snabbt tycks ha blivit något som kan stärka den lokala handeln. Dessutom ger det avestabor som inte vill, eller kan gå ut och handla julklappar, möjlighet att via telefon beställa julklapparna och sedan få dem hemkörda - helt gratis. Läs mer om projektet i vårt nyhetsbrev.

Det finns också andra som tror på en vår. ALMI till exempel, som tillsammans med Nyföretagarcentrum och Tillväxt Avesta redan planerat in tre starseminarier under januari/februari för de som går i tankar om att starta eget. Eller kanske få dig som varit igång ett tag som företagare att få en viktig snabbrepetition.  

Lyssna till David när han pratar om sina seminarier.

Vi tackar David.

Ja, det var väl allt för den här gången. Hade det varit som vanligt hade vi nu avnjutit en skinkmacka och kanske en lussebulle. Kanske hade vi på Tillväxt också bjudit på en julsång... men det spar vi till nästa år. God Jul och Gott Nytt År!