• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Biltema begär bygglov

Publicerad: 2017-08-22, kl 17.52

Nu vill Biltema sätta spaden i jorden vid Dalhästens köpcentra i Avesta. Under september månad avser företaget att begära bygglov för den nya butiken.

- Vi är klara med att kunna skriva ett avtal med kommunen. I bästa fall kan byggstart ske nästa år. Med en byggtid på cirka tio månader så skulle butiken därmed kunna stå klar och kunna öppnas i slutet av år 2018, säger etableringschef Daniel Wellbro.

Biltemas etableringschef Daniel Wellbro och kommunalrådet Lars Isacsson.

Biltema har arbetat med etableringen i Dalahästområdet under en längre tid. När de första kontakterna togs fanns ingen detaljplan för det aktuella området.

- Processer av det här slaget tar tid. Vi tycker ändå att det gått fort. Vi upplever att vi fått bra stöd från kommunen och dess tjänstemän, säger Daniel Wellbro.

Varför vill ni då etablera er i Avesta?

- Det känns som om Avesta är en expansiv ort som växer. Det är också en ort där Biltema passar väl in.

Butiken i Avesta kommer att bli 7000 kvadratmeter stor. Därmed blir den Dalarnas största.

- Det beror på att vårt sortiment ständigt blivit större och vi behöver mer yta. Storleken på Avestabutiken är den storlek som de butiker får som vi bygger idag.

Biltema är ett företag med många etableringar på gång. I dag pågår byggnationer av nya butiker i Upplands Bro, Södertälje, Hudiksvall, Trollhättan och Charlottenberg.

- När bygglovet är klart här i Avesta och vi har klart med byggentreprenör, så vet vi också mer säkert när vi startar bygget.

Vad innebär då en sådan här etablering i Avesta i antal arbetstillfällen?

- Ungefär ett 30-tal, säger Daniel Wellbro.

Avestas kommunalråd Lars Isacsson välkomnar Biltema.

- Det är riktigt roligt att höra hur långt Biltemas planer har kommit och att deras etablering här i Avesta nu handlar om närtid.  Allra helst som många väntat och hoppats.