• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Besöksnäring tema på Företagarfrukost

Publicerad: 2017-05-30, kl 15.46

Hur går det till när man fraktar visenter till Rumänien och hur går det till när man letar konstnärer till Avesta Art? Detta kan tyckas vara två ytterligheter men det var vad företagarna fick veta vid vårens sista företagarfrukost i Verket. 

Företagare fick se film om Oleks rosa hus på furkostmöte

Denna gång fick man göra sin egen ”hyttmacka” av ingredienserna vid frukostbuffén och sedan lyssna till föredragningarna av Mikael Jansson, chef över Avesta Visentpark, och Ing-Marie Petterson-Jensen kulturchef. De bjöd som redan nämnts på ett något annorlunda perspektiv för att vi skulle få veta det där lilla ”extra” som kanske inte guider kommer in på. Presentationen om Avesta Art avslutades med en film om hur gula villan utanför Avesta Galleria förra våren blev ett invirkat rosa hus, och hur tankegångarna gick som födde idén.

Avesta Visentpark och Verket med Avesta Art är tillsammans med Metropoolen och Sportparken de ”dragare” som ska attrahera och dra hit besökare och turister som därigenom också besöker mindre besöksmål och näringen i övrigt; boendeanläggningar, restauranger och shopping. Av den krona turisten spenderar är det i Avesta bara 6 öre (6%) som tillfaller besöksmålen. Resterande del går till intilliggande näringar.

Magnus Sörebö, kommunens personalchef, berättade om mässan ”Framtidens Kompetens i Avesta” som äger rum i Avestaparken den 13 september. Här har man som företagare möjlighet att presentera sitt företag för framtidens arbetstagare. Företagen går bra i Avesta just nu, men det är oerhört viktigt för framtiden att man får personal med den kompetens som behövs. Vill du vara med och presentera just ditt företag, kontakta: kerstin.eriksson@avesta.se, eller usti.

Avslutningsvis tackade Lars Isacsson för säsongen och hälsade alla varmt välkomna efter sommaren till nästa företagarfrukost den 30 augusti. Håll utkik i vårt nyhetsbrev Tillväxt informerar.