• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Avesta Tidning utsedda till Sveriges bästa tidningsredaktion

Publicerad: 2021-03-26, kl 17.13

Avesta Tidning har Sveriges bästa redaktion. I hård konkurrens mot stora dagstidningar som Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet utsågs AT till Årets Redaktion när Tidningsutgivarna arrangerade sin gala Årets dagstidning 2021. Kommunalrådet Lars Isacsson var en av de första att gratulera.

Kommunalrådet står med en blomma utanför rAvesta tidnings redaktion med några av redaktionsmedlemmarna.
Kommunalrådet Lars Isacsson ar en av de första att gratulera Avesta Tidnings medarbetare till titeln: Årets Redaktion!

Med en stor blomsteruppsats, gästade Lars Isacsson lokaltidningen som bevisat att även en liten tidning är att räkna med. Visserligen fanns inte så många medarbetare på plats, då även tidningsredaktionen lever upp till pandemiregler om avstånd. Men det blev ändå en trivsam kaffestund tillsammans med Mikael Eriksson, Matilda Fors och Stefan Ericson samt Malin Mattsson och Anna Nord på marknadsavdelningen. Chefredaktören Gabriel Ehrling Perers fanns inte på plats, men har ändå redan gett uttryck för sin glädje över utnämningen. ”Helt fantastiskt”, sa han i den egna tidningen dagen efter galan. För övrigt samma känsla som medarbetarna har. Det stora firandet lär dock få vänta till sommar då chefen utlovat någon form av fest hemma på sin gård i Mörtarbo.

Avesta tidning får priset för att: "Årets redaktion flyttade från en ”deppig parkering” bakom matbutiken till nya lokaler på huvudgatan med stora fönster. Det var inte bara en symbolisk nystart, det var början på den slokande lokaltidningens återkomst. Avesta Tidning har skrivit lokaltidningshistoria – och det är redaktionens starka engagemang och kraft som gjort det möjligt."

Den här segern ger nu bränsle för medarbetarna att jobba vidare, än mer engagerat.

- Vi var ju ett pilotprojekt när vi fick möjlighet att jobba som en lokaltidning igen. Nu har vi satt en trend, säger Mikael Eriksson.

Lokalt, kvalitet, fler medarbetare, pålästa och med känsla för bygden är beståndsdelar som präglat den ”nygamla” lokaltidningen. Liksom mer undersökande reportage men också positiva nyheter.

- Variation av material är viktigt. Här finns alltid något att fylla ut med. Vi behöver inte ha en tung ”etta” varje dag, noterar Matilda Fors.

För sportreportern Stefan Ericson har möjligheten att få skriva lokal sport igen, varit hans drivkraft i arbetet med nya Avesta Tidning. Det är något som inte minst uppskattats av det mycket sportintresserade kommunalrådet Lars Isacsson.

- Vi här i Avesta läser ju hellre om hur det går för Näs i division 6 eller 7, än vad som händer med Kvarnsveden.

Vad betyder då en lokaltidning för en ort och kommun som Avesta?

- Den är jätteviktig ut flera aspekter, säger Lars Isacsson. Den speglar ju en lokal identitet. Invånarna läser och kan ta del av samma saker. Att också granska en ort och kommun är oerhört viktigt. Politiskt vill vi ju att Avesta ska vara ett regionscentra där det händer mycket; inom kommunen, men också i föreningslivet och bland företagandet. Det visar på energi. Det kan en lokal tidning presentera och förmedla.

På Årets dagstidningsgala 2021 delades också följande priser ut:
Årets bevakning: Sörmlands media  
Årets affär och innovation: Göteborgs-Posten 
Årets dagstidning: Svenska Dagbladet