• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Avesta Padel Center invigt med idrottsprofiler

Publicerad: 2018-03-25, kl 15.26

Ett av Avesta nyaste sportcentra - Avesta Padel Center - invigdes söndag 25 mars med både bandklipp och match med världskända idrottsprofiler. En av delägarna till företaget som står bakom – före detta landslagsmålvakten Andreas Isaksson - hade bjudit in sina fotbolls- och hockeykompisar, som alla visade att tävlingsinstinkten aldrig går ur.

-  Det här är ett utmärkt exempel på kombinationen företagande och idrott, sa kommunalrådet Lars Isacsson som fick delta i bandklippet tillsammans med sin namne.

Avesta Padel centera ägare och kommunalrådet invigde med att klippa band.
Avesta Padel center - ett företag och idrottscenter initierat av fem Norbergare har invigts.

Det var med rejäl stolthet han stod där, erkände han för de många Avestabor som kommit för att se och lära. Inte bara i beundran över Andreas Isakssons 134 matcher i landslaget, utan också att Avesta kan erbjuda passande lokaler för en liknande företags- och idrottssatsning.

Bakom Avesta Padel Center, står fem norbergare, som sedan de inte ha hittat lämpliga lokaler på hemmaplan, valde att närma sig närmaste grannen Avesta.

-  Avesta ligger strategiskt bra till, och i den här kommunen är det driv och fart, sa Nicklas Olivesjö, tillvardags rektor i Norbergs kommun. Dessutom tror jag att hade vi startat ett paddelscentrum i Norberg hade någon snart startat ett här i Avesta också.

I dag finns padelcenter i såväl Falun som Västerås. I Koppardalen i Avesta, i det som tidigare varit Weldings höglager och sedermera textilåtervinnnings-företaget Returtex lokaler, hittades det som nu kort och gott skrivs APC. Ägarna själva - som förutom Andreas Isaksson och Nicklas Olivesjö består av Samuel Boman, Ulf Olofsson och Lars Lindgren - har själva målat och lagt golv i lokalerna som visade sig ha precis den yta och den takhöjd som krävs för två banor.

Banorna är både inhägnade och inglasade. På så vis kommer också publiken nära spelarna.

Matcherna spelas i par och med en poängräkning som i tennisen. Men det finns några skillnader; bland annat får väggstudsar utnyttjas.

-  Det här är sport för alla. En mjukare form av tennis. Hit hoppas vi kunna locka intresserade alla tider på dagen. Även tjejer, och ungdomar även om det är flest killar som spelar idag. Företag får gärna uppmuntra sina anställda att träna här.

Boka banor och betalar görs digitalt. Utrustning kan hyras på plats.

-  Fem minuter innan den bokade tiden kör igång, tänds lamporna. På samma vis släcks de fem minuter efter den hyrda timmen.

 • Niclas Lidström, Tommy Westlund, Andreas Isaksson, Johan Elmander och Kim Källström invigningsspelade padel.

 • Niclas Lidström kom hem och spelade padel.

 • Isaksson och Isacsson klippte bandet för APC.

 • Så går det till att spela padel.