• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Avesta kraftsamlar för lokal handel och ger instängda kunder en chans till julklappsköp

Publicerad: 2020-12-08, kl 18.17

Nu kraftsamlar Avesta för den lokala handeln och alla Avestabors möjlighet att köpa julklappar på hemmaplan. Med Nyföretagarecentrums rådgivare Madelene Lagerqvist i spetsen har företag, banker, bilfirmor, organisationen Företagarna , föreningar och UF-företag gått samman i projektet avestabudet.se. Ett projekt som helt enkelt kör hem julklapparna till kund – kostnadsfritt. Nu är det bara kunderna som de väntar på.

Samlade aktörer som står bakom projketet avestabudet som ska köra ut julklappar i stripade bilar ill kunder som därmed kan stötta den lokala handeln.
Samlade aktörer som står bakom projketet avestabudet som ska köra ut julklappar till kunder som därmed kan stötta den lokala handeln.

När inte avestaborna får eller kan gå ut och handla julklappar eller andra varor måste dom få hjälp. Så tänkte Madelene Lagerqvist som tog till sig Lekstugans Petra Jarlheims koncept om att sälja julklappar, inslagna och hemkörda, men utvecklade det till något nu kommit att omfatta hela kommunen.

-  När väl idén var klar och jag hade innebandyföreningen Lokomotivet och UF företaget Local Delivery UF med mig, var det inte svårt att gå vidare. Några bilhandlare hjälpte till med bilar, några banker sa ja till att bistå med pengar för drivmedel och omkostnader, en reklamfirma   stripade bilarna, ett mediaföretag bistod med marknadsföring och vi har fått stöd och hjälp av organisationen Företagarna och Avesta kommun. Alla var på, berättar Madelene.

Sedan gick allt med en rasande fart. På bara några dagar var inbjudan utskickade till företagen att vara med, bilarna skyltade med devisen ” Jul på rull” och en helt ny webbsida - avestabudet.se - hade sett dagens ljus. Intresset lät inte vänta på sig. På bara ett par dagar hade 20 lokala företag anmält sitt intresse.

Nu väntar alla på att Avestaborna ska använda sig av tjänsten och på så vis få julgranen, julpaketen, julgåvan eller vad du än är man behöver få hemlevererat till sin dörr.

-  Det här kostar inget vare sig för kund eller företag. Det här gör vi för att stärka den lokala handeln, säger Andreas Borgefors på Handelsbanken som var en av dem som omedelbart tände på idén:

- Att kunna göra något sådant här – tillsammans med föreningar och näringsliv – är något helt fantastisk. Extra fint är det för att vi kan stötta den lokala handeln mitt i pandemin.

Hur går det då till? Jo, kunden går in på hemsidan avestabudet.se för att se vilka företag som anslutit sig, ringer upp företager och beställer sin vara och kommer överens om betalningssätt. Sedan levererar UF-företaget Local Delivery UF eller innebandyföreningen Lokomotiv varorna; tisdag- och torsdagaftnar 17-20 och lördagar 10-15.

-  Blir det mycket, till exempel den sista lördagen före jul, så kanske bägge bilarna är ute och kör, säger Jonny Eritz som vet att han har både styrelsemedlemmar och spelare som är beredda att ställa upp och se till att julen är på rull i Avesta.

- För vad ska vi göra när vi inte får spela eller träna. Nu får vi något att göra i alla fall. Det ska bli kul att se hur många som vill utnyttja den här tjänsten, säger Jonny som är en av chaufförerna - iklädd tomteluva förståss.

På hemsidan för www.avestabudet.se framgår vilka som stöttar projektet och vilka företag som kunderna kan ringa och handla hos för att få varan hemkörd. Är du företagare och vill vara med; gå in på sidan och anmäl dig. Är du kund och vill handla; tag kontakt med den butik du vill handla hos.

 • Madelene verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum i Avesta är initiativtagaren till Jul på rull och avestabudet.se

 • Filip Janhager UF, Jonny Eritz från föreningen Lokomotiv och Samuel Wärnberg och Marcus Svensson från UF Local Delivery UF står för transporterna när julklapparna i projektet Avestabudet.se/Jul på rull.