• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.
  Påskstängt: Fredag 2 april till och med måndag 5 april.

  Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Avesta kommuns julgåva ska stärka lokala handeln

Publicerad: 2020-12-02, kl 14.15

Det blir ett presentkort i julklapp för Avesta kommuns anställda. I stället för att köpa in en likadan gåva till alla medarbetare, får de anställda i år ett presentkort. På så vis fyller gåvan två funktioner; en julklapp till de anställda och en stärkt lokal handel. För givetvis är det presentkortet Avestadalern som delas ut.

Bild på en Avestadaler
En Avestadaler blir årets julklapp till kommunens anställda

- Jag tycker att det är fint sätt att som arbetsgivare visa uppskattning till vår fantastiska personal på ett sätt som också gynnar vårt lokala näringsliv, förklarar Lars Isacsson kommunens beslut om julpresent.

Att personalen på det här viset får besked om innehållet i julpaketet är dock inte vanligt. Det brukar i stället vara en väl förborgad hemlighet tills cheferna delar ut paketen. Men i år finns det alltså ett speciellt skäl till varför gåvan avslöjas. På så vis kan gåvan komma till nytta redan innan julen.

- Jag tycker också att det är positivt med alla de initiativ som möjliggör att handla på ett smittsäkert sätt med bla utökade öppettider, hemkörningar med mera, säger Lars Isacsson.

Totalt är det idag knappt 40 företag som är knutna till presentkortet. Redan i våras, erhöll de anställda i kommunen en extra gåva i form av ett presntkort, i syfte att stötta handeln. Det har inneburit att många slantar stannat i Avesta i stället för att spenderats någon annanstans.

- Man kan inte se vilka som handlat med korten och var. Däremot ser vi ju att framför allt H&M, Intersport och ICA fått ta emot många kort. Men även Kicks och Lindex, berättar Petra Jarlheim, ordförande i Centrumföreningen i Avesta.

Att kommunen men också stora företag och organisationer valt att stötta handeln på det här visaet, har alltså fått stor betydelse för den lokala handeln.

- När pandemin drog igång i mars så blev det mycket lugnt i butikerna. I maj när presentkorten delades ut, så ökade vår försäljning. Det blev ett uppvaknande för många att vi måste hjälpas åt, för att Avesta centrum ska överleva, berättar Petra Jarlheim.

Det har gett resultat.

- Jag upplever att många vill stötta handeln och restauranger.  Presentkorten från Kommunen till sina anställda har bidragit till det vi i Centrumföreningen har jobbat för under det här året, det vill säga; Handla lokalt! Älska Avesta! Håll Avstånd!