• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Avesta kommun satsar på nya bostadsområden

Publicerad: 2017-05-12, kl 11.59

Avesta kommun kommer med start i höst att bjuda in till tre markanvisningstävlingar för bostadsbebyggelse i krylbo och Avsta. Detaljplanearbeten pågår för fullt. I och med tävlingen hoppas man kunna börja bebygga tomterna i samverkan med utvald exploatör.

En skiss på ett tänkt bostadsområde
Så här skulle området Lönngränd i Krylbo komma att se ut.

Först ut är kvarteret Lönngränd i Krylbo, helt nära järnvägsstationen och älven. Den tävlingen kommer ut i augusti/september 2017. Vid årsskiftet 2017/2018 släpps därefter Mattsbohöjden, en central tomt i Avesta, högt belägen med en vidunderlig utsikt över stad och vatten. Sommaren 2018 bjuder vi in till ny markanvisningstävling för exploatering av den f d Sågplan i Krylbo, med ett underbart strandläge vid Dalälven, också här strax intill järnvägsstationen.

Intresserade hänvisas nu till att ta kontakt med kommunalt ansvariga som kan och vet mer om områdena och tävlingearna som avgörs av en  utsedd jury som kommer att  bedöma såväl hur de tänker sig att husen ska se ut, kvaliteten, hur många lägenheter det ger och  andra faktorer som har betydelse för helheten. Marken kommer att överlåtas till ett i förhand fastställt pris. 

Mer information om de aktuella områdena och tävlingen finns på markanvisningstävling i Avesta och Krylbo