• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Avesta förbättrar sina rankingresultat

Publicerad: 2019-05-29, kl 17.10

Svenskt Näringslivs mätning av företagsklimatet i landets kommuner har presenterats. Den visar att Avesta ökat med 25 hundradelar till ett sammanlagt omdöme om 3,6 på en skala av maximalt 6.

Så höga siffror har inte kommunen noterat sedan 2006. 

Avesta klättrar i Svenskt Näringslivs undersökning av företagsklimat
Avesta klättrar i Svenskt Näringslivs undersökning av företagsklimat

Enkätundersökningen sker årligen bland landets företagare. I Avesta brukar 200 tillfrågas. Årets enkätundersökning visar framför allt att politikers, tjänstemännens och medias attityder till företagande har ökat. Företagarna tycker också att dialogen mellan kommun och företagare är bättre liksom informationen. Servicen till företagen anses också ha förbättrats i Avesta.

Däremot fortsätter företagarnas omdöme om kommunens upphandling att sjunka och tillgången på arbetskraft med relevant kompetens anses vara ännu sämre än i fjol.

Frågor som företagarna tycker att Avesta kommun bör prioritera är ökad samverkan och anpassad utbildning till skolungdomar utifrån företagens önskan om kompetens samt bostäder.

Vad undersökningens siffror slutligen betyder i placering i den jämförande rankingen mellan landets kommuner, får vi vänta på till i höst.

Här kan du ta del av hela undersökningen.