• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Årets Nybyggare - Avestaföretag!

Publicerad: 2017-11-22, kl 12.26

Varje år delar landshövdingen ut priset Årets Nybyggare till framgångsrika företagare som har en utländsk bakgrund och som relativt nyligen har startat företag.

Fr v Ylva Thörn, Årets Nybyggare Penikandjomon Kone och vd för Almi GävleDala Anna Rosengren.
Fr v Ylva Thörn, Årets Nybyggare Penikandjomon Kone och vd för Almi GävleDala Anna Rosengren.

Penikandjomon Kone driver P. Solenergi och VVS Service AB, ett företag som är specialist på solenergi och VVS-installationer. Företaget med sex anställda och en omsättning på ca fem miljoner kronor är registrerat i Avesta.

– Det här priset betyder jättemycket för mig. Jag är en kille som kommer från ingenstans, ingen annan i min familj har gått i skolan och mina föräldrar är inte i livet idag. Men jag tror att de är glada någonstans. Penikandjomon Kone

Motivering Årets Nybyggare: ”Penikandjomon Kone har på ett målmedvetet sätt utbildat sig och vidareutvecklat sitt företag där kvalitet och service är i fokus. Genom att koppla ihop ett behov i Elfenbenskusten med svensk teknik siktar företaget på framgång både lokalt och internationellt."

Årets Pionjär Årets Pionjär blev Nagla Negm El Din Hussein med företaget Shamsen Assistans AB i Djurås i Gagnef, och numera även kontor i Stockholm.

Om priserna som delas ut i två kategorier:

Årets Nybyggare - Delas ut till en företagare med utländsk bakgrund som under en kort tid vistats i Sverige och med begränsade resurser samt genom hårt och målmedvetet arbete har nått framgång i sitt företagande.

Årets Pionjär - Delas ut till en person med utländsk bakgrund som genom hårt arbete har lyckats skapa ett tillväxtföretag som ofta står för nytänkande i sin bransch.

Stiftelsen IFS, som i samarbete med Almi GävleDala och SEB står bakom

Prisceremonin hölls på Residenset i Falun och priset delades ut av Ylva Thörn, Landshövding i Dalarna.

 

Nedan i bild: Lars Isacsson kommunstyrelsens ordförande Avesta kommun, Ylva Thörn landshövding Dalarna, Nagla Negm El Din Hussein Årets Pionjär, Penikandjomon Kone Årets Nybyggare, Anna Rosengren vd Almi GävleDala samt Tomas Kristoffersson Gagnef kommun