• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Samhällsinformation i grupp: Mitt liv i Sverige

Vill du lära dig mer om hur livet i Sverige fungerar? Vill du ställa frågor och diskutera svaren? Då är Mitt liv i Sverige något för dig!

Du är välkommen att delta på tematräffar om hur det fungerar att leva i Sverige. Du får fördjupad information om olika samhällsfunktioner, kunskaper om det svenska samhället och den svenska arbetsmarknaden samt hälsa. Vi ses Coronasäkert i smågrupper och deltagarna träffas en gång per vecka. Externa och interna aktorer medverkar, t ex polisen, räddningstjänsten, Arbetsförmedlingen, socialtjänsten, primärvården, Folktandvården, försäkringsbolag, vuxenutbildningen och barnomsorgen.

Integrationsenheten jobbar stödjande och uppmuntrande för varje individ enskilt och i mindre grupper med ämnen som berör den enskildes vardag, liv och framtid i nya landet.

Vi ser positiva resultat och får stor uppskattning frän tidigare besökare och deltagare i våra olika informationsinsatser och gruppverksamheter. Integrationsenheten följer upp varje enskild deltagare, stöttar och coachar även efter deltagandet i Mitt liv i Sverige. Vid integrationsenheten kan du som nyanländ få individuell anpassad information, lotsning och stöd för ditt nya liv i Sverige och kommuninnevånare i Avesta.

Är du intresserad av att vara med? Kontakta Najwa Abbas

Najwa.abbas@avesta.se

Senast granskad 26 maj 2021.