• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta

  Öppettider:
  Måndag kl. 09:00 - 16:30
  Tisdag kl. 11:00 - 16:30
  Onsdag kl. 09:00 - 16:30 
  Torsdag kl. 09:00 - 16:30
  Fredag kl. 09:00-15:00

  OBS! Sommartider 24 juni - 14 juli
  Måndag - Fredag kl. 13:00 - 15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Kvinnor i fokus

Du är välkommen att delta på tematräffar för att lära känna andra i din kommun, få information som berör samhällsfrågor och en möjlighet att ställa frågor och föra fram dina tankar om ämnen som är viktiga för att din vardag ska fungera på ett bra sätt.

 En till två gånger per månad träffas vi för att prata, umgås och diskutera ett ämne som berör dig. Träffarna är helt frivilliga men ger dig möjlighet att lägga på din meritlista som du kan använda då du söker arbete. Vi skriver intyg på att du varit här och vilka ämnen du fått information om.

Vilka frågor berör dig och vad skulle du vilja veta mer om?

Hör gärna av dig genom att klicka på "Kontakt" överst till höger på denna sida

2018 

 Den 5 och 7 februari  var ämnet barnomsorg och förskolestart. Då kom barnomsorgens Pernilla Hållén och höll information om vad som är viktigt att tänka på då barnen ska börja eller har börjat på förskola. Efter genomgång av det formella kring barnomsorgen gavs tid för frågor. I gruppen fanns både föräldrar vars barn varit inskrivna sedan en längre tid och familjer där barnen ännu är spädbarn. Någon var helt nyanländ. Under denna träff fanns även Radio Dalarna P4 med. Det gjordes ett intervjureportage där både några av deltagarna och personal från Integrationsenheten medverkade. Under mars månad fortsatte Pernilla Hållén att hålla träffar med deltagare från Integrationsenheten, där samtalen och frågeställningarna kunde fördjupas.
 
Onsdagen den 15 februari  medverkade vi i radion om hur och varför Avesta vill aktivera nyanlända kvinnor. Gå in här och lyssna på P4
 
Fredagen den 5 mars var ämnet bostadsfrågor. Då kom Max Lindenmo och Johanna Engberg, båda miljöinspektörer hos V-Dala Miljö & Bygg och höll i information om vad verksamheten arbetar med och vilka problem och frågor man kan ställa till dem gällande hyresbostäder och vad man kan göra om man inte får hjälp av sin hyresvärd. Det informerades om olika typer av skadedjur, ventilationsproblem, samt om vad man kan kräva gällande vatten och värme i sin bostad.

Gruppen fick bl a se bilder på olika skadedjur och hur man kan upptäcka dessa samt om vikten av att vara vaksam om man t ex köper begagnade möbler. Vidare berättades det om fukt och mögel och hur det påverkar hälsan. Gruppen var mycket engagerad och hade många frågor eftersom boendemiljö berör många och påverkar hela livssituationen. 

Den 20 och 23 april  var Socialtjänsten inbjuden för att informera om barns rättigheter och hur personalen arbetar med kvinnor och barn som befinner sig i utsatta situationer.

Familjebehandlare från Öppenvården berättade hur de arbetar och vilket stöd som föräldrar kan erbjudas för sina barn när stöd behövs.

Representanter från familjerätten berättade om sitt arbete kring skilsmässa, boende och umgänge samt vårdnadsfrågor gällande barn.

Efter informationen ställdes frågor och deltagarna svarade på frågor vad de tyckte om dagen.

Den 7 och 11 maj var Thomas Nordström, Polisen Avesta här och gav information om polisens uppgifter:

Att förebygga brott och att arbeta för trygghet.  Polisen gav information om droger och exempel på vad som räknas som droger, t ex att kat räknas som drog i Sverige, om människor lika värde och att rasistiska handlingar är allvarliga brott.

Det berättades om barn och ungdomar och att det är olagligt att ha sex med barn under 15 år och att äktenskap endast är tillåtet från 18 år. Vidare uppgavs att våldshandlingar i hemmet är brottsligt och att man ser mycket allvarligt på våld mot kvinnor. Gruppen hade många blandade frågor som t ex barnuppfostran, körkortsregler, vad som räknas som vapen, om hur man gör en polisanmälan och om trygghet.

 

 

Senast granskad 12 mars 2019.