• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30
  Lunchstängt kl. 12.00–13.00

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta
  Besökstider:
  Måndag kl. 09.00–18.00
  Tisdag kl. 11.00–18.00
  Onsdag–torsdag kl. 09.00–18.00
  Fredag kl. 09.00–15.00

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Nyanlända

Vi från integrationsenheten hälsar dig som nyanländ varmt välkommen till Avesta kommun och hoppas du kommer att finna dig väl tillrätta under din tid här. Här nedan kan du som nyanländ hämta viktig information.

 • Glada besökare från Avesta på skid-VM i Falun. Foto: Qutaiba Tumma


  Integrationsenheten informerar:

  Du som är flykting omfattas av ett tvåårigt introduktionsprogram. Målet är att du, när du är klar med programmet, ska ha förbättrat dina möjligheter till ett bra liv i Avesta och Sverige.

  Arbetsförmedlingen har det samordnande ansvaret för vissa nyanländas etablering på arbetsmarknaden. Uppdraget är att ge nyanlända rätt förutsättningar för att så snabbt som möjligt lära sig svenska, komma i arbete och klara sin egen försörjning.

  Mer om etableringsuppdraget kan du läsa på Arbetsförmedlingens hemsida.

  När du tillsammans med arbetsförmedlingen upprättat en etableringsplan kan det dröja ca: 2 månader innan etableringsersättning betalas ut. Under denna period kan du söka ekonomisk hjälp hos oss på integrationsenheten. Se drop in-tider nedan

  Under introduktionstiden som varar i två år har du bl.a möjlighet att ansöka om utbildning i svenska för invandrare (SFI) och samhällsorientering. Efter Sfi kan man studera vidare på grundläggande och gymnasial vuxenutbildning. Läs mer till vänster under rubriken "Utbildning och skola"

  Kvinnor i fokus

  Integrationsenhet kommer under hösten att träffa kvinnor under ett flertal tillfällen. Integration planerar att bjuda in företag, föreningar och olika myndigheter för att informera och ge kvinnor mer kunskap om svenska samhället. Läs mer till vänster under rubriken: "Kvinnor i fokus"

   

   Vi på integrationsenheten ska finnas till hjälp i den utsträckning som är lämplig med hänsyn till frågans art, den enskildes behov av hjälp och myndighetens verksamhet.

   

  Drop in-tider för frågor och tidsbokning hos handläggare:

  Tisdag Onsdag Torsdag 11:00-12:00

  Drop in inställt torsdag 14/12.

   

  Öppettider reception:

  Måndag, onsdag, torsdag och fredag 09:00-16:00, tisdagar 11:00-16:00

  Telefontid måndag-fredag: 08:00-16:00

  Lunchstängt måndag-fredag: 12:00-13:00

  Med reservation för ändringar

  Integrationsenheten har stängt helgdagar/ röda dagar.

   

  Här kan du se och lyssna till information på olika språk: "Var får du hjälp?"

  På svenska

  På engelska

  På arabiska

  På tigrinja

  IFA (internationella föreningen Avesta) finns på Mejerigatan 3, Krylbo. För information om IFA och deras aktiviteter kika in på hemsidan: www.avestaifa.se

  Språkstöd erbjuds i receptionerna vid service center, integrationsenheten, vuxenutbildningen, biblioteket och omsorgsförvaltningen.

   

  Behöver du mer information eller hjälp så klicka på "kontakt" uppe till höger på denna sida. Där får du kontakt med Servicecenter som kan hjälpa dig.

  Klicka och läs mer nedan under "Relaterade länkar" och "Relaterade dokument"

Senast granskad 17 mars 2017.