• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Läs mer om våra förmåner

Personalgymmet Hälsokällar'n

Vi vill att våra medarbetare ska ha förutsättningar att få ett hållbart arbetsliv och ha en god hälsa. Vi satsar mycket på friskvårdsaktiviteter som du som medarbetare får ta del av kostnadsfritt.

Vi satsar på dig! Som medarbetare är du vår största resurs och vi vill erbjuda dig förutsättningarna för att ha ett hållbart arbetsliv.

Friskvård
Avesta kommun stödjer aktivt olika friskvårdsaktiviteter, bland annat genom att du en timme i veckan per heltid, på betald arbetstid, kan ägna dig åt fysisk aktivitet, om arbetet så tillåter och med godkännande från din chef. Har du inte möjlighet att ta ut friskvårdtid finns en friskvårdspeng, en engångssumma för friskvårdsaktiviteter.
Du kan träna gratis i vår träningslokal som finns i källaren på Skogsgläntans servicehus. 
Du får 30 fria bad i kommunens två badhus (Avesta, Horndal).

Avesta kommun har beslut om rökfri arbetstid. Det innebär att du som medarbetare avstår rökning under arbetstid.

Företagshälsovård
Vid behov av sjukvård kontaktar du alltid din vårdcentral. Detta gäller läkarbesök, sjuksköterska/sjukgymnastkontakt m m samt telefonrådgivning. All medicinsk utredning och behandling ska skötas av din vårdcentral eller annan instans hos Regionen. Detta gäller oavsett om dina problem beror på arbetet eller ej. I de fall arbetslivsinriktad rehabilitering behöver sättas in, kan din vårdcentral remittera dig till Avestahälsan.

Avestahälsans kompetens är en resurs i det förebyggande arbetsmiljö- och hälsoarbetet, missbruksproblematik samt vid arbetsanpassnings- och rehabiliteringsinsatser. Vid behov kan din chef genom personalenheten ”remittera” dig till Avestahälsan.

Senast granskad 22 februari 2021.