• Skriv ut
 • Kontakt
 • L L Lättläst
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta

  Klicka här för särskilda öppettider påskhelgen   

  Öppettider:
  Måndag kl. 09:00 - 16:30
  Tisdag kl. 11:00 - 16:30
  Onsdag kl. 09:00 - 16:30 
  Torsdag kl. 09:00 - 16:30
  Fredag kl. 09:00-15:00 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Feriejobb - matchning pågår

Ansökan för kommunens feriejobb stängde 16 mars. Just nu pågår matchning av sökande och jobb. Besked till dig som sökt jobb väntas komma senast 30 april, där det står om du erbjuds jobb eller inte. 

Feriejobb

Avesta kommun erbjuder feriejobb under sommarlovet 2020 för ungdomar som går åk 1-2 i gymnasiet eller åk 1-3 i gymnasiesärskolan och är folkbokförda i Avesta kommun. Ansökan var öppen under perioden 24/2 - 16/3, men är nu stängd.

Matchning pågår

Tillsättningen av feriejobb sker genom matchning mot tillgängliga jobb. Du som inte har haft feriejobb i kommunen tidigare är med i första matchningen där du som är 18 år eller äldre och du som under 2020 fyller 18 år har förtur till jobb. Därefter matchas övriga behöriga sökande. 

När får jag veta om jag erbjuds ett feriejobb?

Du som sökt feriejobb får ett brev hem med posten under vecka 18 (senast 30 april), med besked om du erbjuds jobb eller inte. Brevet skickas till den adress du uppgav i ansökan. 

Vad gör jag om jag blivit erbjuden feriejobb?

Du som har blivit erbjuden ett feriejobb ska tacka ja eller nej till erbjudandet. Du som har blivit erbjuden ett feriejobb får ett anställningsavtal i 2 exemplar. Anställningsavtalet är ett avtal mellan arbetsgivare och arbetstagare där det framgår vilken period och på vilken arbetsplats du förbinder dig att jobba, och vilken lön du får för detta. Det går inte att byta arbetsplats eller period, utan erbjudandet gäller den arbetsplats och period som står på anställningsavtalet. Om du vill ha det erbjudna feriejobbet ska du skriva under anställningsavtalet och sedan skicka tillbaka det ena exemplaret till:

Avesta Kommun
Arbetsmarknadsenheten
774 81 AVESTA

Det påskrivna avtalet måste vara kommunen tillhanda senast måndag 18 maj, annars förlorar du din plats.

Om du inte vill ha jobbet du blivit erbjuden ska du meddela detta.

Kan jag få feriejobb även om jag inte fått det v. 18?

Efter den 18 maj, när vi vet hur många som tackat ja till erbjudet feriejobb och hur många platser som eventuellt är över, görs en ny matchning mot lediga feriejobb och de som har sökt. Det innebär att även om du inte fått ett feriejobb i första matchningen finns det en chans, även om den är liten, att du kan bli kontaktad och erbjuden ett feriejobb efter v. 18.

Feriejobbsperioderna

Anställningen innebär heltidsarbete under två sammanhängande veckor. Ledighet beviljas inte under perioderna. Det går inte heller att byta arbetsplats eller dagar med någon annan feriejobbare. Ditt anställningsavtal är personligt.

 • 22 juni – 5 juli (v. 26-27)
 • 6 juli – 19 juli (v. 28-29)
 • 20 juli – 2 augusti (v. 30-31)

Lön och villkor

Lön utgår enligt avtal med fackförbundet Kommunal. Timlönen är 82kr om du är under 18 år och 94 kr om du är 18 år eller äldre. Du får inte arbeta mer än 40 timmar/vecka. Du arbetar dagtid måndag – fredag. Om du får jobb på Verket eller i Visentparken kan arbetet innebära kvällstid och/eller helgarbete, i sådant fall får du tillägg till lönen för obekväm tjänstgöring. 

Arbete med barn och ungdomar

OBS! Alla som söker arbete med barn och ungdomar, som t.ex. inom barnomsorg, Blå Villan, Sportparken, Badhus och LSS,  måste sin 1:a arbetsdag kunna visa upp ett utdrag ur ”belastningsregistret” från polisen. Utan utdrag - inget jobb! Utdraget ska vara oöppnat. Det kan ta upp till tre veckor att få sitt utdrag, så vi rekommenderar att du ansöker om utdraget på polisens hemsida så fort som möjligt (Utdraget heter 442.5 för arbete inom skola och förskola). Länk till utdrag finns även på ”mina sidor” i feriedatabasen. Du loggar in med din e-postadress som du angav vid ansökan.

Senast granskad 17 mars 2020.