• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta

  Öppettider:
  Måndag kl. 09:00 - 16:30
  Tisdag kl. 11:00 - 16:30
  Onsdag kl. 09:00 - 16:30 
  Torsdag kl. 09:00 - 16:30
  Fredag kl. 09:00-15:00

  OBS! Sommartider 24 juni - 14 juli
  Måndag - Fredag kl. 13:00 - 15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Sommarjobb för unga är igång

Många ungdomar har fått feriejobb hos Avesta kommun under sommaren. För en del kanske det är första kontakten med arbetslivet, andra kanske har jobbat förut. Vi tycker att det är viktigt att ungdomar får möjlighet till erfarenhet av arbetslivet och pröva olika yrken. Framtidsjobben finns i offentlig sektor.

Vi erbjuder också möjligheten att prova att starta eget företag med hjälp av Rookie Startups. Kanske finns det några nya entreprenörer som kan vara med och bidra till Avestas näringsliv?

Vi önskar alla ungdomar en lärorik och rolig sommar, och hoppas att de vill jobba i Avesta i framtiden.

Fakta om feriejobb

Avesta kommun erbjuder feriejobb under sommarlovet 2019 för ungdomar som går åk 1-2 i gymnasiet eller åk 1-3 i gymnasiesärskolan och är folkbokförda i Avesta kommun. 

Tillsättningen av feriejobb sker genom matchning mot tillgängliga jobb. I första matchningen ingår du som inte har haft feriejobb i kommunen tidigare, där du som är 18 år eller äldre och du som under 2019 fyller 18 år har förtur till jobb. Därefter matchas övriga behöriga sökande. Alla tjänster är nu matchade. 

Feriejobbsperioderna

Anställningen innebär heltidsarbete under 3 sammanhängande veckor. Ledighet beviljas inte under perioderna. Det går inte heller att byta arbetsplats eller dagar med någon annan feriejobbare. Anställningsavtalet är personligt.

 • 17 juni – 7 juli (v. 25-27)
 • 8 juli – 28 juli (v. 28-30)
 • 29 juli – 18 augusti (v. 31-33)

Lön och villkor

Lön utgår enligt avtal med fackförbundet Kommunal. Du får inte arbeta mer än 40 timmar/vecka. Du arbetar dagtid måndag – fredag. Om du får jobb på Verket eller i Visentparken kan arbetet innebära kvällstid och/eller helgarbete, i sådant fall får du tillägg till lönen för obekväm tjänstgöring. Om du får jobb under perioden där midsommarafton ingår så är du ledig med bibehållen lön under midsommaraftonen.

Arbete med barn och ungdomar

OBS! Alla som söker arbete med barn och ungdomar, som t.ex. inom barnomsorg, Blå Villan, Sportparken, Badhus och LSS,  måste sin 1:a arbetsdag kunna visa upp ett utdrag ur ”belastningsregistret” från polisen. Utan utdrag - inget jobb! Det kan ta upp till 3 veckor att få sitt utdrag, så vi rekommenderar att du ansöker om utdraget på polisens hemsida så fort som möjligt (Utdraget heter 442.5 för arbete inom skola och förskola). Länk till utdrag finns även på ”mina sidor” i feriedatabasen. Du loggar in med din e-postadress.

Kontaktuppgifter - feriejobb

Har du som har fått feriejobb frågor kontaktar du i första hand din chef eller annan handledare.

Generella frågor kring feriejobb ställs till:
Niclas Grahn - Enhetschef Arbetsmarknadsenheten
e-post: niclas.grahn@avesta.se

Rookie Startups

Rookie Startups är programmet för dig som vill prova på att driva ett eget företag under fyra sommarveckor. För att vara behörig att antas ska du gå i årskurs 9 till gymnasiets årskurs 3 och vara folkbokförd i Avesta kommun. Antagningen är klar.

Programmet startar den 17 juni och pågår under v 25-28. 

Läs mer om Rookie Startups:

Läs mer om Rookie Startups genom att klicka på denna länk

Kontaktuppgifter:
Rookie Startups
Tfn: 018-258484
e-post: hej@rookiestartups.se

Senast granskad 27 juni 2019.