• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Feriearbete sommaren 2021

Som ferieanställd hos Avesta kommun får du möjlighet att arbeta under två av sommarlovets veckor och får förutom lön även erfarenhet och en merit till ditt CV. Det ger dig också en chans att prova på ett yrke, vilket kan vara till hjälp i framtida karriärval. Jobben finns bland annat inom barnomsorg, äldreomsorg, vaktmästeri, kök eller grönyteskötsel. Viktiga jobb för ett välfungerande samhälle!

Avesta kommun erbjuder möjligheter till feriearbete under sommarlovet 2021 för ungdomar som går i 1:an eller 2:an i gymnasiet eller i gymnasiesärskolan 1:an, 2:an eller 3:an. 

Anställningen innebär heltidsarbete under två sammanhängande veckor (ledighet beviljas inte under perioden). Perioderna du kan söka är:

Period 1: 21 juni – 4 juli (v. 25-26)

Period 2: 5 juli – 18 juli (v. 27-28)

Period 3: 19 juli – 1 augusti (v. 29-30)

För att kunna få möjlighet till jobb måste du vara folkbokförd i Avesta kommun, det räcker inte med att du går i gymnasiet här. Är du folkbokförd i annan kommun är det dit du ska vända dig för att söka feriejobb. 

Tillsättningen av feriejobb sker genom matchning mot tillgängliga jobb. Du som inte har haft feriejobb i kommunen tidigare är med i första matchningen där du som är 18 år eller äldre och du som under 2021 fyller 18 år har förtur till jobb.

Lön utgår enligt avtal med fackförbundet Kommunal. Timlönen är 84 kr om du är under 18 år och 96,50 kr om du är 18 år eller äldre. Du får inte arbeta mer än 40 timmar/vecka. Du arbetar dagtid måndag – fredag. Om du får jobb på Verket eller i Visentparken kan arbetet innebära kvällstid och/eller helgarbete, i sådant fall får du tillägg till lönen för obekväm tjänstgöring. 

Du ansöker via feriedatabasen under perioden 22 februari – 12 mars. Ansök vi länken nedan.

Hitta ditt sommarjobb - länk till feriedatabasen

OBS! Kommunen tar inte emot ansökningar via mail eller post.

VIKTIGT! För att få bekräftelse på din ansökan och för att komma åt "mina sidor" så krävs att du anger din e-postadress, den du har på skolan eller privat. Under tiden feriedatabasen är öppen kan du gå in på "mina sidor" om du behöver ändra i din ansökan eller lägga till något. I ansökan ska du kryssa i vilken eller vilka perioder och vilken eller vilka verksamheter och geografiska områden du ansöker till. Din största chans att få ett feriearbete är om du kryssar i så mycket som möjligt. Det är också bra om du fyller i under ”övrigt” där du kan berätta om dig själv med några ord. 

OBS! Alla som söker feriearbete i Avesta kommun måste på sin första arbetsdag kunna visa upp ett utdrag ur ”belastningsregistret” från polisen. Utdraget ska vara oöppnat när du lämnar in det på din arbetsplats. Utan utdrag - inget jobb! Det kan ta upp till tre veckor att få sitt utdrag, så vi rekommenderar att du ansöker om utdraget på polisens hemsida så fort som möjligt (Utdraget heter 442.5 för arbete inom skola och förskola). Länk till utdrag finns även på ”mina sidor” i feriedatabasen. 

Senast granskad 22 februari 2021.