• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta
  Besökstider:
  Måndag kl. 09.00–18.00
  Tisdag kl. 11.00–18.00
  Onsdag–torsdag kl. 09.00–18.00
  Fredag kl. 09.00–15.00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Integration

Avesta är en kommun som människor vill bo och leva i. Många nya kommunmedborgare har kommit de senaste åren, både från utlandet och från andra delar av Sverige.

Vi utgår från ett interkulturellt förhållningssätt, det innebär att alla medborgare i Avesta kommun ska samverka utifrån intresse, behov och/eller kompetens, oavsett bakgrund. Vi är alla olika, ändå har vi mycket gemensamt. Avesta kommuns integrationsarbete sker med utgångspunkt i fokusområdena från den regionala samverkan Vägen in; Vägen till arbete, Vägen till språk och utbildning, Vägen till en god och jämlik hälsa, Vägen till bostad, Vägen till social sammanhållning och delaktighet.

Här hittar du Avesta kommuns styrdokument för integration: Program för interkulturell integration 2016-2020.

Rapporter om integrations- och flyktingläget:

Avesta kommun påverkas i hög grad av att många har kommit nya till Sverige. I rapporterna här nedanför berättar vi om det aktuella läget i Avesta kommun:

2018

Januari, Februari, Mars, April

2017
2016
2015

Tips på länkar:

Vill du veta mer om integrations- och flyktingfrågor? Här finns länkar vidare till andra myndigheter och organisationer som också arbetar med integrations- och flyktingsituationen regionalt och nationellt. 

Migrationsverket.se hittar du senaste nytt från Migrationsverket, de ansvarar för de asylsökande i vår kommun. Migrationsverkets statistik över asylsökande hittar du här.

Regeringen har träffat en överenskommelse kring flyktingsituationen, där beskrivs regler och insatser kring mottagandet av nyanlända. Här finns överenskommelsen.

Det är Arbetsförmedlingen som ansvarar för etableringen av nyanlända under de två första åren. På sidan Etablering av nyanlända - vi ger stöd på vägen till jobb får du veta mer om hur det går till. 

Information Sverige finns information om hur det svenska samhället fungerar, sidan riktar sig till dig som kommit ny till Sverige.

Rädda Barnen har startat en hjälplinje för ensamkommande barn. Här finns mer information och telefonnummer.

Krisinformation.se hittar du senaste nytt från flera olika myndigheter och samhällsorganisationer.

Senast granskad 20 april 2018.