• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Kommunens kvalitet i korthet

Kommunens kvalitet i korthet mäter kommuners kvalitet ur ett medborgarperspektiv och jämför kommuner med varandra. Undersökningen handlar till exempel om resultat i skolan, om barnen känner sig trygga, väntetider i äldreomsorg och hur brukarna bedömer den omsorg de får och vilket bemötande medborgarna får när de ringer till kommunen.

Vi jämför oss med andra kommuner

En metod att bedöma kvaliteten i verksamheterna är att jämföra sig med andra kommuner.

Kommunens kvalitet i korthet är ett verktyg att jämföra kommuner med varandra och beskriver kommunernas kvalitet ur ett invånarperspektiv. Där jämförs kommuner med varandra inom områdena tillgänglighet, trygghetsaspekter, delaktighet och information, effektivitet samt kommunen som samhällsutvecklare.

För närvarande deltar 260 kommuner i undersökningen som genomförs av Sveriges kommuner och regioner (SKR). 

Så här läser du resultaten

Varje resultat markeras med en färg för att visa hur Avesta står sig i förhållande till de andra 260 kommunerna i undersökningen. Kommunernas resultat delas in i tre grupper. Hur Avesta kommuns resultat är i jämförelse med övriga kommuner markeras genom att använda olika färger. Grönt innebär att Avesta är bland de 25 % bästa kommunerna, gult innebär att Avesta är bland de 50 % av kommunerna med värden i mitten och rött innebär att Avesta är bland de 25 % sämsta kommunerna.

Antalet kommuner ökar varje år och det kan göra att ett resultat som var bra ett år är mindre bra i jämförelse med andra kommuner nästa år. Det kan också bli tvärtom.

När vi jämför vår egen utveckling i förhållande till tidigare används en pil som symbol och riktningen visar utvecklingen.

Senast granskad 29 april 2021.