• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta

  Öppettider:
  Måndag, Onsdag, Torsdag kl. 09:00 - 16:30
  Tisdag kl. 11:00 - 19:00
  Fredag kl. 09:00 - 15:00 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Sportoteket

Varmt välkommen till Sportoteket 

Sportoteket består av en utlåningsdel av sport- och fritidsartiklar,. Utlåningsdelen drivs som en verksamhet. På Sportoteket kan du lämna och låna sport- och fritidsartiklar. Personalen är flerspråkig, här kan man göra sig förstådd på svenska och engelska. För mer information om utlåningen på Sportoteket så går det alltid att ringa.

Vi tar tacksamt emot begagnad sportutrustning och fritidsartiklar som vi ser över, servar och återanvänder igen. Utrustningen som lämnas lånas sedan ut till Avestas medborgare. Du som vill prova på en ny aktivitet, passa på att komma till Sportoteket och låna det du behöver! 

Öppettider

Måndag, onsdag, fredag    10.00 - 17.00
Tisdag & torsdag                  STÄNGT
Helgdagar                              STÄNGT

Adress och telefonnummer

 Vallgatan 7
Postadress: 77434 Avesta
0226-64 51 22  
OBS! Vi har nu flyttat till villan brevid Avestavallen 

Låneregler

Lånetid 1- 2 veckor beroende på efterfrågan. För att få låna krävs uppvisande av legitimation. Kostnad för borttappad cykelnyckel är 50 kr.

 • Här ser du exempel på det som finns att låna på Sportoteket

  Sportotekets syfte

  Tanken med Sportoteket är att alla oavsett ekonomi eller tillgång till sport-, fritidsprylar ska kunna prova olika aktiviteter genom att låna den utrustning som behövs. Fördelarna med Sportoteket är många: 

  • Det öppnar dörren till fritids- och idrottsvärlden för fler. De som inte har möjlighet att köpa in nya sportartiklar kan låna det som behövs för att utöva en ny fritids- eller idrottsaktivitet. Observera att denna möjlighet gäller alla avestabor, oavsett socioekonomisk bakgrund. Att delta i många aktiviteter kräver ofta olika sorters utrustning och det kan vara en stor fördel att slippa köpa nytt varje gång man vill prova på en ny aktivitet.
  • Flera av dem som är anställda på Sportoteket har anställningsformen instegsjobb. Syftet med instegsjobb är att underlätta för den arbetssökande att komma in på arbetsmarknaden samtidigt som personen läser svenska. Instegsjobbarna hjälper till i caféet, i utlåningsdelen och sköter underhållet av Sportotekets cyklar. 
  • Sportoteket är en mötesplats där vem som helst kan komma och fika på café Carl, prata med andra som är där, låna sportartiklar och besöka Carl Jularbomuseum. 
  • Genom att ta emot och begagnade saker och fixa till dem så att de kan återanvändas främjar Sportoteket en hållbar utveckling. 
Senast granskad 28 februari 2019.