• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Friluftsliv

Friluftsliv

Den storslagna naturen längs Älvpromenaden utgör en bra plats för friluftsliv.

Det är möjligt att ägna sig åt fiske, båtliv, kanotpaddling, promenader, cykelturer, fågelskådning och njuta av den vackra naturen. Dessa aktiviteter ska pågå utan att störa djur- och fågelliv, varför det kan finnas ett behov av att styra upp aktiviteterna så att de kan pågå i samklang med naturen. Ett exempel på detta är att det råder landstigningsförbud på vissa öar, eftersom de har ett rikt fågelliv som inte ska störas. Längs Älvpromenaden finns bänkar och grillplatser för den som vill ta en vilopaus och njuta av utsikten eller grilla vid fint väder.

Fiskemöjligheterna är också goda. Hela sträckan mellan Lillforsen och Näs kraftstation omfattas av ett och samma fiskekort. Det är cirka två mil där man kan fiska bland annat gädda, gös, abborre och vitfisk. I Åsbo, i anslutning till Älvpromenaden, kan man spela beachvolley och golf på sommaren eller åka slalom och längdskidor på vintern. Där finns även Åsbo camping. 

Från kyrkbron i Avesta till Krylbo järnvägsstation, på båda sidor om älven, är det möjligt att gå eller cykla på älvpromenadens stigar och broar. 

Senast granskad 28 februari 2017.