Avesta kommun Sidhuvud
Tillväxt informerar januari-februari 2019
Avestas näringsliv i fokus på nya webbsidan baraiavesta.se

Avesta kommun och Tillväxt Avestas nya, fristående webbsida "Bara i Avesta", vill lyfta Avestas näringsliv, genom att presentera företag och företagare i kommunen. Syftet är att visa på den bredd som näringslivet i Avesta har. Men här hoppas kommunen också kunna presentera nyheter om exempelvis etableringar. Har du tips och idéer vad som bör presenteras på den här webbsidan, så hör av dig till Tillväxt Avesta.

Dags att anmäla sig till årets  Stjärngala - Feal AB nominerad i klassen Årets Företag
Feal AB som tillverkar handikappramper - och som bland annat fick leverera ramper till Paralympics i Soul, är ett av de nominerade företagen till kategorin Årets Företag i Dalarna. Men Stjärngalan 2019 är inte bara fest och god mat. Där kan du också lära mer i de seminarier som föregår festen. Här kan du läsa mer och anmäla dig till årets Stjärngala i Borlänge torsdag 31 januari.      
Inbjudan till seminarium om upphandling
Kommuner, landsting och andra inom den offentliga sektorn i Dalarna, upphandlar varje år varor och tjänster för närmare 20 miljarder kronor. Endast cirka 15 procent av små och medelstora företag lägger anbud och deltar i dessa upphandlingar. Nu bjuder Upphandling Dalarna och Tillväxt Avesta in till ett seminarium i ämnet tisdag 12 mars. Läs mer och anmäl dig här. 
Almi bjuder in till seminarier 

För dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven nyföretagare. Eller för dig som varit igång ett tag och kanske känner behov av att uppdatera dig och träffa andra företagare i samma situation. Nu har du chansen! Under fyra kostnadsfria träffar, under lika många tisdagsförmiddagar, kan du nu djupdyka i att tänka från idé till affärsmodell, långsiktig lönsamhet, att sälja med framgång och att växa. Seminarierna leds av Almis erfarna rådgivare. Mer information och anmälan till de första två seminarierna finns i högerspalten. För de senare två seminarierna se mer information här.

Här kan du söka stöd och bidrag till ditt företagande
Står du i färd med att utveckla ditt företag? Vare sig det handlar om att stärka sin kompetens, förverkliga en investering eller förädling i det nya företaget, satsa på ett innovationsprojekt eller mot en internationell marknad, så kan du hitta uppgifter om finansiering till ditt företag här. 
Petra Jarlheim - mångårig företagare i Avesta

Egentligen ville Petra Jarlheim bli polis eller lärare. Men hon blev företagare. Idag har hon över 20 års erfarenhet av allt från kiosk- och spelbutik till den leksaksbutik hon idag driver i Avesta Galleria.

Om sin företagarresa berättade Petra vid frukostmötet Kvinnors företagande som arrangerades i slutet av november av Tillväxt Avesta tillsammans med Petra. Läs mer här.

Företagarfrukost hos Östbergs Fläkt AB avslutade år 2018
Årets sista företagarfrukost arrangerades i Östbergs Fläkt AB:s lunchmatsal. Där fick de dryga 90 frukostgästerna information om företagets flytt av verksamhet från Enköping till Avesta. På plats fanns också företaget grundare Hans Östberg som fortfarande är aktiv i arbetet med att hitta nya fläktlösningar. Men gästerna fick också en rapport om det senaste, offentliga Googlemötet, framgångsrika avestabor och årets Avestasamtal. Läs mer om frukostmötet här.
Underrubrik
Varningslistan                                                                                              
Bild
Underrubrik
Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext.
Bild
Underrubrik
Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext. Här ligger en artikeltext.
Bild
Aktiviteter
Nätverksträff 7 - Kvinnors företagande. Möt Therese "Linslusen" Asplund 

Möt Therese och hennes assistent Emelie över en frukost i nya studion som är belägen i Strömsborgs herrgård. Therese är främst porträttfotograf med passion för människor och djur.  Hör om hennes drivkraft på 2019 år första frukost för kvinnors företagande. Anmäl dig här.

Tid: Onsdag 30 januari kl 07.30-09.00
Plats: Atelje Linslusen, Strömsborg Krylbovägen.
Pris: Kostnadsfritt
Arrangör: Tillväxt Avesta & Linslusen
.  


Avestas första företagarfrukost jubileumsåret 2019.

Vi startar årets frukostmöten med presentationen av den enkät som Tillväxt gjorde för en tid sedan bland er företagare i Avesta. Vad tycker ni? Vad vill ni? Vad har ni för synpunkter på kommun. Vi följer upp med hur vi ska fira Avestas 100-åriga stadshistoria – framför allt hur vi firar med er företagare -, W-Dala Miljö och byggförvaltnings nye chef Håkan Eck presenterar sig och ni får ta del av de kommunala bolagen Gamla Byn AB/Industristaden AB:s och Avesta vattens planer och visioner för 20019. Som vanligt inleder kommunalrådet Lars Isacsson med de senaste nyheterna.
Tid: Tisdag 5 februari kl 07.30-8.30 Plats: Restaurang Mythos, Kungsgatan 4
Pris: Kostnadsfritt – som vanligt. Arrangör: Tillväxt Avesta

Anmäl dig här.
Varmt välkommmen!  


Evenemang och aktiviteter hos våra samverkanspartners


Du och ditt företag – om att gå från idé till affärsmodell.
Seminariet i Almi:s regi, ger dig kunskap och inspiration att utveckla din företagsidé och ditt erbjudande. Läs mer och anmäl dig här. Se också artikel i vänsterspalten.

Tid: Tisdag 19 februari kl 09.00-12.00 Var: Koppardalens Utvecklingscentrum, Polervägen 12 (ingång Restaurang Koppardalen)                                                                                                                                 Räkna på din affärsidé – ett seminarium för dig som vill uppnå långsiktig lönsamhet.
Seminariet ger dig vägledning i hur du planerar och följer upp ekonomin i företaget. Läs mer och anmäl dig här. Se också artikel i vänsterspalten.

Tid: tisdag 5 mars kl 09.00-12.00 Var: Koppardalens Utvecklingscentrum, Polervägen 12 (ingång Restaurang Koppardalen)


Aktuella upphandlingar
Aktuella lokala upphandlingar

Ventilationsarbeten hos Avesta kommun och dess dotterbolag, är just nu de enda aktuella upphandlingarna i Avesta med omnejd. Upphandlingen handlar om service- och entreprenadarbeten av nyinstallationer, ombyggnationer, underhåll och eller reparationer av ventilationsanläggningar i Avesta kommun och bolagen Gamla Byn AB, Industristaden AB samt Avesta Vatten och Avfall AB.

Som företagare kan du alltid hålla dig uppdaterad om vilka aktuella upphandlingar som är på gång genom att gå till den här direkt-länken:Aktuella upphandlingar.      
Tillväxt informerar är information riktad till dig som är företagare i Avesta kommun. Tillväxt informerar ges ut av näringslivsenheten Tillväxt Avesta.

Tillväxt Avesta är din dörr in i Avesta kommun och består av: Näringslivschef Anders Åkerström, näringslivsutvecklarna Carina Emtebrink, Kerstin Eriksson, Stina Lundkvist och kommunikatör Erica Hallgren.  

Kontakta oss genom att ringa tel: 0226-64 50 00, eller skicka E-post till: fornamn.efternamn@avesta.se