• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl 08.00–16.30.
  Lunchstängt kl 12.00–13.00.

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta
  Besökstider:
  Måndag kl 09.00–16.30
  Tisdag kl 11.00–16.30
  Onsdag–torsdag kl 09.00–16.30
  Fredag kl 09.00–15.00

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning motsvarar ungdomsgymnasiet och syftar till att ge vuxna kunskaper och färdigheter på gymnasienivå. Du kan läsa enstaka kurser, flera kurser samtidigt, komplettera tidigare gymnasieutbildningar eller läsa delar av eller hela gymnasieutbildningar. Utbildningen är kursutformad och man studerar nationella kurser enligt Skolverket. Från och med september 2012 är utbildningsförtaget Hermods Avestas leverantör av grundlöggande- och gymnasial vuxenutbildning.

Utbildningsutbud

Här kan du läsa om kurs och utbildningsutbudet i Avesta.

Yrkesutbildning

En kortare väg till arbete via utbildning kan vara att läsa någon av våra yrkesutbildningar. Du kan läsa paket som innehåller delar av yrkesinriktade gymnasieprogram. Du kan även söka utbildningar i andra kommuner, du söker genom att lämna in en ansökan om önskad utbildning till Vuxenutbildningen i Avesta.

Ansökan

Du ansöker om kurser och utbildningar inom vuxenutbildningen i Avesta. Blanketter kan hämtas hos oss eller skrivas ut här. Vi har antagning till kurser varje månad med undantag för sommarmånad (juli) och undantag för vissa yrkesutbildningspaket.

Studieform

När du studerar på Vuxenutbildningen i Avesta genom Hermods så läser du i en webbaserad miljö. Det betyder att du läser på distans och sköter dina studier genom webbplattformen Novo. Du behöver ha tillgång till dator med webbkamera. Det finns även möjligheter att använda datorer i Hermods lokaler på Kungsgatan 2 i Avesta (Sundh-center, f.d Aalto-huset) samt att vara där och studera enskilt. Det finns även handledare på plats för hjälp med studierna.

Studieplan

Din individuella studieplan planeras tillsammans med studie- och yrkesvägledare, den visar din väg i vuxenutbildningen och kan ändras vid behov.

Slutbetyg

Har du ett samlat betygsdokument från gymnasiet? Då har du möjlighet att komplettera till slutbetyg fram till 1 juli 2020. Mer information finns på Skolverket.

Vem får delta i gymnasial utbildning för vuxna?

Behörig att studera i gymnasial utbildning för vuxna är varje invånare som är bosatt i kommunen och som saknar sådana kunskaper som utbildningen syftar till att ge. Du får börja studera från och med 1 juli det år du fyller 20 år och du behöver ha förutsättningar för att tillgodogöra dig utbildningen.

Senast granskad 21 mars 2017.