Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30*
    OBS! Fredag 30 april, Valborgsmässoafton, stänger telefonin klockan 15.00.

Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter.

Vem utmanar Mika om titeln?

Publicerad: 2018-07-24, kl 09.47

Vem utmanar Mika till titeln  Årets Grillmästare. För nu är det dags igen. Lördag 1 september utses vinnaren i tävlingen som i år handlar om att. Du som är spekulant på titeln kan anmäla dig redan nu.

Lammkött ska grillas i årets grillmästartävling i Avesta.

Det är andra året i rad som Avesta arrangerar grilltävlingen som är något av en försmak på den stora Skördefesten i Södra Dalarna som arrangeras helgen efteråt.

Alla som vill kan anmäla sig till grilltävlingen.  Du gör det på denna adress: grill@skordefest-dalarna.se och måste ske före 13 augusti. Allmänhet, föreningar och företag. Det går att tävla tillsammans med kompisgänget, klubben eller familjen. Förutsättningarna är att det ska grillas lammkött från Bäsinge Slakteri och att det ska bjudas på lokala råvaror till det. Lokalodlad potatis och lokala grönsaker kommer att finnas på plats för de tävlande.
Tävlingen kommer att ledas av Benny Andersson som själv kan titulera sig grillmästare i Avesta.

Flera producenter runt om i Södra Dalarna (som helgen därpå bjuder in besökare till sina företag och lantbruk) finns också på plats i Avesta denna marknadsdag för att erbjuda sina produkter till Avestaborna.
Avesta kommuns kostenhet ställer också upp och bjuder marknadsbesökarna på smakprov på mat som ska serveras kommande vecka till förskolor, skolor och äldreboenden.
- Vi gör det här för att visa vilka fantastiska råvaror vi har i närområdet och som vi använder oss av inom verksamheten. Avestas kommuninnevånare får dessutom chans att smaka på något som deras barn eller äldre blir serverade under Skördefestveckan, säger Eva Södergård.

Regler för tävlingen Avestas grillmästare 2018.

• Varje lag består av max fyra deltagare.
  • Varje lag tar med sig grill (enbart kol/brikettgrill) med tillbehör och grillredskap. Knivar som bedöms behövas i matlagningen medförs av varje lag.
  • Fem egna mattillbehör/lag får medföras i övrigt. De ska visas före tävlingsstart.
  • Ett bord med och olika ingredienser (lammkött, potatis och grönsaker) finns på plats.
  • Laget serverar sin rätt på två tallrikar, en för visning och en för juryn att provsmaka.

En jury bedömer lagen utifrån flera kriterier. Fokus på resultat och uppläggning naturligtvis (smak, komposition etc). Organisation och samarbete tittar man också på. Något extra och överraskande får man naturligtvis extra poäng för. Anmälda lag kommer att få skriftlig information om förutsättningarna för tävlingen, såsom tävlingstid och några praktiska delar, en vecka före tävlingsdag.

Er anmälan vill vi ha senast måndagen den 13 augusti.

Uppgifter vi behöver: Namn på laget, kontaktperson med epost och telefonnummer.

Skickas till: grill@skordefest-dalarna.se