Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter.

Se nationaldagsfirandet i efterhand

Publicerad: 2021-06-15, kl 10.18

Gustav Vasa på pergamentrulle

År 2021 har det förflutit 500 år från att Dalarnas Allmoge och Bergsmän framgångsrikt utkämpade slaget vid Brunnbäck. Genom sina insatser där och då kan med fog sägas att den första grundstenen lades i det kommande nationsbygget av Sverige. Detta firas med en livesänd ceremoni vid Brunnbäcks festplats den 6 juni 2021.

• Det lokala firandet

Det lokala firandet består av en livesändning som börjar kl. 12.00. Hela Dalarnas firande, en förinspelad webbsändning, går att se redan från kl. 10.00. Läs mer om Dalarnas firande här.

Se ceremonin från Brunnbäck i efterhand

Sändningen pågår mellan kl. 12.00 -13.00 söndagen den 6 juni 2021. Se den inspelade versionen nedan eller gå direkt till Avesta Play för att se videon i fullskärmsläge. Här finns också en kortversion av livesändningen.

Gästas av

Försvarsminister Peter Hultqvist, Landshövding Ylva Thörn, Arméchefen Karl Engelbrektson samt artisten Amanda Bergman med flera.

Samarbetspartners

Avesta Tidning, Hedemora kommun, PaSo Produkter, Västanhede Forsbergs, Sparbanksstiftelsen Dalarna, Swedbank & Dalkarlsvägen.

Allmogetåget den 30 maj till 6 juni 2021

En vandring i fotspåren av Dalarnas allmoge och bergsmän från Mora till Karlfeldtsgården och Brunnbäcks festplats. Vandringen kommer att kantas av tysta ceremonier längs vägen när deltagarna passerar de olika kommunerna.

Vill du veta mer?
    Välkommen att kontakta evenemang@avesta.se