Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter.

Råd inför valborg från länets Räddningsledare

Publicerad: 2020-04-28, kl 16.02

I år kan vi behöva fira en annorlunda valborg, för att ta hänsyn till att länets kommuner, Regionen Dalarna och andra samhällsaktörer är ansträngda på grund pågående Corona-pandemi. Det säger Räddningscheferna som nu uppmanar till särskild försiktighet vid eldning och användning av fyrverkerier.

Flammande brasa i kvällsljus
Räddningscheferna i länet ger råd inför valborgs-helgen

Här följer Räddningschefernas råd:

Valborg närmar sig med majbrasor, fyrverkerier och trevliga möten mellan människor. I år kan vi dock behöva fira en annorlunda valborg, för att ta hänsyn till att länets kommuner, Regionen Dalarna och andra samhällsaktörer är ansträngda på grund pågående Corona-pandemi.

Eldning och fyrverkerier i samband med valborgsfirande innebär att risken för brand ökar. Redan nu är det torrt i skog och mark och i kombination med att många samhällsaktörer redan är ansträngda vill vi inte utsätta samhället för ytterligare påfrestningar. Räddningscheferna uppmanar därför till särskild försiktighet vid eldning och användning av fyrverkerier. Tänk på att vara extra försiktig och välj plats så att risk för brand minimeras samt se till att släckutrustning finns tillgänglig. Du som eldar har alltid ett personligt ansvar för att eldning genomförs på ett säkert sätt.

Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar har dessutom begränsats av regeringen sedan tidigare till ett antal av maximalt 50 personer. Genom ett alternativt firande med mindre arrangemang kan vi tillsammans bidra till minskad smittspridning.

Räddningscheferna i Dalarna