Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter.

Ny klätterställning i Karlbergsparken!

Publicerad: 2017-07-20, kl 12.24

Klätterställningen Pentagon XL i Karlbergsparken invigdes med tal av Susanne Berger och besök av glassbilen som delade ut glass till alla barn (och vuxna).

Klätterställning med nyfikna barn som ser på när bandet klipps. Susanne Berger håller i bandet som klipps.

Klätterställningen har satts upp av Avesta kommuns tekniska enhet, med Patrik Håll i spetsen. Klätterställningen som kallas Pentagon XL har tagit ca 200 timmar att byggas upp, från planering till klarställande. Den är 7,2 meter hög och står på 6 betongfundament som vardera väger 3 ton. Ovanpå allt detta har 150 ton sand lagts ut.

Avesta kommun träffade Max Nyström 8 år som just fått en glass av glassbilen. Han har redan varit längst upp i toppen av klätterställningen och tycker att det är parkens bästa lekredskap.

- Och nu ska jag klättra upp igen!  säger Max

Kommunen satsar mycket på lekparker; 1,3 miljoner planeras att investera i uppfräschning och nytillskott av lekredskap i parkerna runtom i kommunen. Nästa lekparksprojekt, som börjar i nästa vecka, är planerat i Krylbo vid Konsumbutiken. Övriga platser där det kommer att ske förbättring i lekparkerna är bland annat Fors, Näs, Karlbo & Horndal. Det talas om linbanor, rutchkanor, gungor och i Horndal planeras ett "skepp" i lekparken Gropen.