Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter.

Föreningen Fornby Klint fick utmärkelsen Årets Landsbygdsinsats

Publicerad: 2018-05-06, kl 23.58

Årets Landsbygdsinsats 2017 har förärats Föreningen Fornby Klint. Utmärkelsen mottogs av en tacksam ordförande Emma Viklund när hon överraskades av Folkare Landsbygdsforums ordförande Laila Borger, vid ett besök på Fritid Avesta.

Emma Wiklund tog emot utmärkelsen Årets Landsbygdsinsats av Laila Borger.

Vid sidan av ”äran” och en vacker tavla, så erhåller också föreningen ett stipendium på 5.000 kr.

Fornby Klint har tre nedfarter, en jättefin pulkabacke, konstsnö, knapplift, replift, fin värmestuga med wc och servering och även slogbod och grillplats.

När snötillgången så medger finns även längdspår på 2,5 km i anslutning till backen.

För att möjliggöra allt detta finns en mycket stor ideell arbetsinsats. En förening vars medlemmar på detta sätt bidrar till att öka attraktiviteten på landsbygden till nytta för både boende och besökare. Det är också därför föreningen Fornby Klint tilldelats årets Landsbygdsinsats.

Årets Landsbygdsinsats delas ut till den förening, privatperson eller företagare

ett föredömligt sätt bidragit till landsbygdens utveckling och attraktionskraft i Avesta kommun.